Viverion verhoogt de huren niet in 2017

0

Viverion zet zich in voor goed en betaalbaar wonen en heeft in overleg met de huurdersorganisaties besloten om de huren op 1 juli niet te verhogen. We willen de huren betaalbaar houden voor de laagste inkomens en maken daarom deze keuze.
Normaal gesproken ontvangen alle huurders een brief waarin de jaarlijkse huurverhoging wordt aangekondigd, maar omdat dit jaar de huur van de woningen van Viverion niet wordt verhoogd, ontvangen huurders dus ook geen brief.
“Betaalbare huurprijzen voor onze huurders is ons speerpunt“, zegt Jan-Willem Allersma, directeur-bestuurder van Viverion. “Daarom is het goed dat we de huren van onze huurders niet verhogen.“ De gemiddelde netto huurprijs bij Viverion bedraagt € 489,45.
Veel huurders en woningzoekenden hebben weinig te besteden. Daarom vindt Viverion het belangrijk dat wonen betaalbaar blijft. De corporatie draagt daar op verschillende manieren aan bij door:

• In 2017 geen jaarlijkse huurverhoging te vragen;
• Bij alle woningen een lagere huurprijs te vragen dan wettelijk mag. Gemiddeld vraagt Viverion 63% van wat ze maximaal mag vragen op basis van de kwaliteit van de woning;
• Bij onderhoud in te zetten op energiezuinige woningen, zodat energielasten laag zijn.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer