ViaVie Welzijn stopt met peuteropvang, Dribbel sluit deuren

1

“Gelet op de nieuwe wet op de harmonisatie kinderopvang en peuterwerk die op 1 januari 2018 van kracht wordt, is het voor de stichting ViaVie Welzijn financieel niet langer mogelijk op een verantwoorde wijze kortdurende peuteropvang in de gemeente aan te bieden. De organisatie ziet zich dan ook genoodzaakt per die datum met het aanbieden van peuterwerk te stoppen. Vanwege de nog slechts kort resterende tijd en gelet op het belang van en zorgvuldigheid naar alle betrokken partijen – ouders/peuters en het personeel – zal de sluiting effectief ingaan op 1 maart 2018. Voor de periode van 1 januari 2018 tot 1 maart 2018 wordt naar een voor alle partijen acceptabele financiële tussenoplossing gezocht”.

De huidige peuterspeelzalen – Roezemoes en De Speeldoos in Rijssen alsmede Dribbel in Holten worden gesloten, voor het personeel – 14 medewerksters – is ontslag aangevraagd. Alle betrokkenen alsmede de gemeente en de vakbonden zijn schriftelijk geïnformeerd.

Inmiddels heeft de kinderopvangorganisatie Columbus Junior aangegeven te onderzoeken of zij op de locatie van De Speeldoos en op de locatie de Liezen in Holten kortdurende peuteropvang kunnen gaan aanbieden. Mocht dit het geval zijn, dan verandert er voor ouders en peuters vanaf 1 maart op deze locaties weinig. De ouders en peuters van locatie Roezemoes kunnen overwegen eveneens gebruik te gaan maken van de mogelijkheid die De Speeldoos kan bieden.

ViaVie Welzijn heeft dankzij goed gekwalificeerde medewerkers en met inzet van enthousiaste vrijwilligers vele jaren peuters voorbereid op de start op de basisschool. Door voor alle peuters een VVE (Voor- en Vroegschools Educatie) programma in te zetten, aandacht te besteden aan de diverse ontwikkelingsgebieden en het vroegtijdig signaleren van mogelijke achterstanden is hier een belangrijke bijdrage aan geleverd. ViaVie Welzijn betreurt het ten zeerste het besluit te hebben moeten nemen om hiermee te stoppen.

Stichting ViaVie Welzijn werkt gemeente breed op het gebied van welzijn. De organisatie richt zich samen met ruim 200 vrijwilligers op wijk- en buurtprojecten, onderhoudt het servicepunt vrijwilligerswerk, doet jeugd- en jongerenwerk, ouderenondersteuning en advies, coördineert het lokale vluchtelingenwerk, onderhoudt een sociaal noodfonds, is actief met het taalpunt, is coördinator in de cliëntondersteuning en is verantwoordelijk voor andere activiteiten die in het sociale domein welzijn passen.

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!
1 reactie
  1. Jaquelien Klumper
    Jaquelien Klumper zegt

    Margriet Maassen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer