Veulenles voor jonge kinderen bij Snorrewind

HOLTEN/MARKELO –  Bewegen is belangrijk voor kinderen. Voor lichamelijke, maar ook voor geestelijke en sociale ontwikkeling. Paardrijden is daarvoor een goede sport. Kinderen leren controle te krijgen over hun lichaam, leren uitdagingen aangaan, afspraken na te komen, hun grenzen te bepalen en aan te geven en teleurstellingen te incasseren. Daarbij worden kinderen weerbaarder, sterker en ontwikkelen hun zelfvertrouwen.

De verzorging van het dier leert verantwoordelijkheid. De band met een pony voelt veilig en bijzonder. Een paard heeft geen verwachtingen en veroordeelt niet. Paardrijden is een echte teamsport. Maar bovenal geeft de omgang met het dier veel plezier! Speciaal voor kinderen van (bijna) 5 en 6 jaar die al gek zijn van pony’s maar nog te klein zijn voor een reguliere les, organiseert Manege Snorrewind Markelo deze zomer de zogenaamde Veulenles.

Het doel van deze les is de kinderen vertrouwd te laten worden met de pony’s. De les in kleine groepjes wordt afgestemd op de ontwikkeling van de kinderen en is een goede voorbereiding op de reguliere lessen. Elke week zal er een ander thema aan bod komen, van verzorging tot ponyvoetbal en van mennen met Dolly de Minishet en haar karretje tot wandelen met de pony. En natuurlijk spelenderwijs echte paardrijles. Het is de bedoeling dat elk kind een begeleider bij zich heeft, die de pony vasthoudt tijdens de eerste Veulenlessen. Deze speciale lessen worden de hele zomer gegeven.

Zie ook: http://www.snorrewind.nl/veulenles

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer