Verruiming mogelijkheden Starterslening Rijssen-Holten

0

HOLTEN – Dat de Starterslening in Rijssen-Holten werkt, is te zien aan het feit dat eerder dit jaar de 100e lening is toegekend. Door de grote ontwikkelingen op de huizenmarkt zijn in 2013 de uitgangspunten voor de lening bijgesteld. Hierbij werd ook aangegeven dat medio 2014 gekeken wordt naar mogelijke wijzigingen. De raad heeft op 30 oktober besloten de gewijzigde verordening vast te stellen. Deze verordening treedt vandaag, 10 november 2014, in werking.
 
Doorgevoerde wijzigingen
In de verordening zijn de volgende wijzigingen opgenomen:
–    De lening is ook weer aan te vragen voor nieuwbouwwoningen
–    De leeftijdsgrens is gekoppeld aan de AOW-leeftijd die geldt voor de aanvrager: het gaat om verblijfsgerechtigde personen die minimaal 30 jaar jonger zijn dat de op dat moment voor hen geldende wettelijke AOW-leeftijd op het moment van het indienen van de aanvraag Starterslening
–    De totale waarde van de woning (inclusief bijkomende kosten) is maximaal € 210.000

Wethouder Roland Cornelissen: “De starterslening is een goed instrument om de starters in onze gemeente te ondersteunen in het proces van hun eerste koopwoning. Financieel adviseurs zijn de oren en ogen van de woningmarkt. Tijdens een eerdere bijeenkomst gaven zij aan dat het opnieuw openstellen voor nieuwbouw gewenst is. Samen met de verhoging van de verwervingskostengrens en het laten meegroeien van de leeftijdsgrens kunnen we nu een bredere groep starters helpen”.

De verordening is te vinden op overheid.nl of via http://www.holten.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.