Veldtoertocht over Sallandse Heuvelrug

0

HOLTEN – De Wielervereniging Holten houdt op zondag 16 september wederom een mountainbiketocht.

Dankzij de medewerking van verschillende landeigenaren is er een mooie route over o.a. de Holterberg uitgestippeld.

De route voert door unieke gebieden van het Nationale Park de Sallandse Heuvelrug. Dat betekent dat er soms flink geklommen moet worden op de heuvels die het landijs in één van de ijstijden hier hebben achtergelaten. Verder voert de route langs heidevelden en zijn er uitdagende afdalingen in het parcours opgenomen.

Voor de ervaren fietser is er een zware route van 50 kilometer uitgezet. Daarnaast kan er een afstand van 35 kilometer worden gefietst, waarbij men minder heuvels voor de wielen krijgt maar waarbij de route nog voldoende uitdagingen biedt. Deze route is bij uitstek geschikt voor de beginnende fietser. Onderweg is er een gezamenlijke rust waar de deelnemers worden getrakteerd op drinken en een krentenbol. Hier is ook fietsenhersteller Bloemendal aanwezig die eventuele pechgevallen weer op weg probeert te helpen.

Het afgelopen jaar namen er bijna 1000 fietsers deel aan dit evenement en de organisatie houdt dit jaar rekening met eenzelfde aantal. Ook fietsers die geen lid zijn van een fietsvereniging, kunnen aan deze tocht deelnemen. Alle routes kunnen in eigen tempo worden afgelegd en zijn met pijlen en linten aangegeven. Zo’n 50 vrijwilligers, meest lid van de Wielervereniging Holten, zijn ingeschakeld om het evenement vlekkeloos te laten verlopen. Start- en eindpunt van deze Holterberg-Herfstveldrit is zoals gebruikelijk sporthal ’t Mossink aan de Keizersweg in Holten. Deelnemers kunnen vertrekken tussen 8.30 en 10.00 uur. Kleedruimtes zijn aanwezig en na afloop is er gelegenheid tot douchen. Ook wordt de mogelijkheid geboden om de fiets na afloop af te spuiten.

De deelnamekosten bedragen 5 euro, maar fietsers die in het bezit zijn van de NTFU- of KNWU pasje krijgen een euro korting. Voor verdere informatie kan men bellen met Jan Scheperman (tel 0548-361809) of kijken op de website van de Wielervereniging Holten http://www.wvholten.nl

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer