Veiliger zwemmen met zwem APK

0

HOLTEN – Je hoort en leest het steeds meer… kinderen zwemmen slechter. Na het behalen van het zwemdiploma is het nodig om zeer regelmatig te blijven zwemmen.

Veel kinderen halen alleen diploma A en eventueel B, het regelmatig zwemmen schiet er bij in. Ook is het verstandig diploma C te halen.

Zowel De Koninklijke Nederlandse Reddingsbrigade als ook het Sportonderzoeksinstituut voorspellen meer verdrinkingsgevallen als er niet meer aandacht komt voor de zwemvaardigheid.

In Holten biedt Zwem- en Poloclub (ZPC)Twenhaarsveld vanaf september de mogelijkheid om diploma B en C te behalen. De lessen vinden plaats tijdens de gewone trainingen onder begeleiding van een KNZB gecertificeerde trainer. Het voordeel hiervan is dat de kinderen regelmatig zwemmen en dus hun zwemvaardigheid behouden en verder uitbouwen.

ZPC Twenhaarsveld organiseert op zaterdag 7 september van 12.00 uur tot 12.45 uur een gratis ‘zwemvaardigheid APK’ in het binnenbad van Markelo. Dit houdt in dat er gekeken wordt naar de zwemvaardigheid van het kind en dat de ouder hierover wordt teruggekoppeld.

ZPC Twenhaarsveld traint vanaf september tot en met april 1 keer per week op zaterdag in Markelo. Van mei tot en met augustus wordt 2 keer per week getraind in het buitenbad in Holten. De zwemclub faciliteert in het winterseizoen in carpooling richting het zwembad in Markelo.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.