Uutmarkt Holten verrast en verbaast

0

HOLTEN – Afgelopen zaterdag was de tweede editie van de Uutmarkt in Holten. Thema dit keer: Verbazing en verrassing.

De vele hilarische theater- en straatacts en de muzikale optredens in het Kulturhus en op de Smidsbelt werkten goed op de lachspieren van de bezoekers. Dit jaar meer dan vorig jaar. ‘Met deze tweede Uutmarkt is het culturele seizoen in Holten officieel geopend en hopen we iedereen enthousiast te hebben gemaakt voor de vele activiteiten in het Kulturhus”, aldus Jeroen de Kok, manager Kulturhus.

Naast leuke en hilarische acts waren er juist ook een aantal indrukwekkende en interessante optredens. Zoals de Straatopera ‘Molen, wind en water’.  De 24 zangers, 8 orkestleden en de Holtense fanfare vormden samen de straatopera ‘Molen, wind en water’ op de Smidsbelt. Het publiek keek geboeid toe terwijl om hen heen de opera werd opgevoerd. Het verhaal is verscheen vorig jaar als boek ‘Moordopera’, deel 5 van de succesvolle serie literaire thrillers ‘Deventer Moordzaken’.

 
Unieke boekenvondst
In de bibliotheek bestudeerde ‘Boekentaxateur van het Jaar’ Jos van Wijnhoven uit Deventer de boeken die mensen mee hadden genomen. Daartussen zat tot groot genoegen van Van Wijnhoven en omstanders een unieke vondst; een vogelprentboek uit 1850 met handgeschilderde prents. ‘Zeer bijzonder. Als ik deze in mijn zaak zou verkopen, zou ik er € 1.500,- voor vragen’, aldus de Deventer boekentaxateur. De eigenaresse van het boek was aangenaam verrast.

Rokende auto en menselijke fontein
Ondertussen zorgde het Engelse duo Avanti Display op de Smidsbelt voor water en veel hilariteit met haar komische act The Spurting Act. Hoogtepunt was de menselijke fontein. En in de act met de rokende auto werd de Holtense Floor Dikkens door de eigenzinnige eigenaar tot haar eigen hilariteit in het gele autootje meegenomen. Jeroen de Kok: ‘Na de aftrap van vorig jaar was het voor ons extra spannend. Het is iets ‘on-Holtens’ maar gezien de vele bezoekers extra dit jaar lijkt de Uutmarkt aan te slaan. Met weer hele andere acts hopen we de Uutmarkt nu echt een plek te hebben gegeven in Holten’. Meer foto’s zijn te zien op de Facebook-pagina van het Kulturhus Holten.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.