Uniek leercentrum zorg en welzijn voor de regio Rijssen-Holten

HOLTEN – Het ROC van Twente en het Hoornbeeck College, de zorgpartijen Baalderborg groep, Carinova, CarintReggeland, SVRO, Siloah en de gemeente Rijssen-Holten zijn erin geslaagd de MBO opleiding verzorgende IG naar Rijssen te halen. Op dinsdag 25 oktober ondertekenen de partijen hiervoor een intentieverklaring. Het is de bedoeling om deze opleiding per schooljaar 2017/2018 van start te laten gaan.

In eerste instantie richt de opleiding zich op de kwalificatie Verzorgende IG. Instroom bestaat vanuit VMBO studenten, studenten die overstappen vanuit een andere MBO-opleiding. Tijdens de eerste fase van de opleiding wordt in nauw overleg met het werkveld onderzocht in hoeverre uitbreiding plaatsvindt naar andere opleidingen of instroom.

Uniek leercentrum Zorg en Welzijn
De opleiding wil zich profileren als een leercentrum voor Zorg en Welzijn voor de regio Rijssen-Holten. Opleiden van mensen vindt plaats door expertise vanuit de deelnemende partijen optimaal in te zetten, te benutten en te ontwikkelen. Met het doel: goed opgeleid welzijns- en zorgpersoneel voor diverse zorginstellingen voor nu en in de toekomst. Over naamgeving en locatie van de opleiding wordt nog nader overleg gevoerd.

Unieke samenwerking deelnemende partijen
In dit leercentrum wordt op een unieke manier samengewerkt, het landelijk opererende Hoornbeeck College en het ROC van Twente trekken samen op met vrijwel alle zorgaanbieders die in onze regio werkzaam zijn, met als einddoel werknemers met die kennis en vaardigheden die perfect aansluiten op de behoefte uit de markt. Door de samenwerking van onderwijs, ondernemers en overheid is de MBO opleidingen verzorgende IC in Rijssen mogelijk van schooljaar 2017/2018.

Leercentrum wat betekent dit concreet?
Wethouder Bert Tijhof legt uit: “Een unieke samenwerking, twee ROC’s die samenwerken en dienstverlening naar de bedrijven verbeteren en die toekomstperspectief biedt aan heel veel werknemers in de zorgsector. Een mooie toevoeging aan ons regionale aanbod aan opleidingen. Insteek is dat breder wordt gekeken dan alleen Rijssen-Holten. Daarnaast is het vernieuwend dat naast de bestaande opleidingen (BOL/BBL) ook zij-instromers kansen krijgen, er ontstaat maatwerk en creativiteit waarbij vaste patronen en denkwijzen nadrukkelijk worden losgelaten. Ook levert het een netwerkfunctie op tussen de deelnemende partijen”.

Reacties zijn gesloten.