Uitstel nieuwbouw OBS De Haarschool Holten niet verantwoord

HOLTEN – Gemeentebelang Rijssen-Holten is verontrust over het uitstellen van de nieuwbouw OBS De Haarschool. Het huidige college van B&W wil de nieuwbouw van de school met minimaal 4 jaar uitstellen, naar de periode 2019-2021. Tijdens de laatste commissievergadering heeft Jan Aanstoot (GB) daar een vraag over gesteld.

Volgens wethouder Wolterink is er onvoldoende geld beschikbaar en de wethouder vindt “De gewenste voorziening niet noodzakelijk”. Nieuwbouw is nu al zeer, zeer wenselijk en volgens de schooldirectie is het noodzakelijk.

Gemeentebelang maakt zich grote zorgen over de kwaliteit van de leeromgeving bij een uitstel van 4 of meer jaren. Dit uitstel lijkt onverantwoord! De mogelijkheden zijn; nieuwbouw in 2015 en tijdens de bouwperiode de oude Holterenkschool als noodlocatie gebruiken, of nieuwbouw in de periode 2019-2021 en tijdens die bouwperiode dure noodlokalen huren.

Gemeentebelang vindt dat het nadeel van kwaliteitsverlies in de leeromgeving onvoldoende wordt mee gewogen. Van belang is ook dat de oude Holterenkschool nu nog beschikbaar is als noodlocatie en dat het Deltaplan bouwactiviteiten stimuleert. Op 8 april zal de nieuwe raadscommissie met de (nieuwe?) wethouder over onderwijshuisvesting discussiëren. Gemeentebelang is van mening dat het belang van een verantwoorde kwaliteit van de leeromgeving doorslaggevend moet zijn.

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer