Tweede Kerstdag: Midwinterhoorn op het Holterbergplein

0

HOLTEN – Op Tweede Kersdag van 13.30 tot 14.30 uur komen de Holtense Midwinterhoornblazers naar het Holterbergplein. Tussen Advent en Driekoningen klinkt regelmatig “De Olde Roop” door de bossen van de Holterberg. Bent u nieuwsgierig naar wat midwinterhoornblazen nu eigenlijk is kom dan een kijkje nemen en luisteren naar dit oude blaasinstrument. De blazers geven uitleg en voor kids zijn er speciale kleine mondstukken om het instrument zelf eens uit te proberen.

De traditie zou in heidense tijden kunnen zijn ontstaan uit het verlangen naar de lente en het verjagen van de boze, duistere demonen van de winter. Hoe mooi een dergelijke verklaring ook klinkt, voor deze uitleg ontbreekt echter iedere vorm van bewijs. Het is in ieder geval wel zeker dat de midwinterhoorn in de late middeleeuwen al bespeeld werd zowel in het oosten van ons land als in Duitsland.

Mocht kou een belemmering zijn dan kan het vooruitzicht dat er ook Gluh wijn of hete chocolademelk verkrijgbaar is u willicht naar de Holterberg lokken.

Natuurdiorama Holterberg is tijdens de kerstvakantie dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur.
Meer informatie: http://www.museumholterberg.nl. Natuurdiorama Holterberg – Holterbergweg 12 – Holten

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.