Tweemaal Kerstvaria bij KB Dondertman

0

HOLTEN – HOLTEN/ ESPELO – Voor alweer de vijfde achtereenvolgende maal verzorgt Kinderboerderij Dondertman – Meester Bosweg 5 – het evenement Kerstvaria. Dit keer tweemaal: zondag 23 en woensdag 26 december. Beide keren van 11.00 – 17.00 uur. Zondag 23 omlijst Syncopation uit Bathmen het evenement met live gezongen christmas carols.

Het koor gooit jaarlijks hoge ogen op het Dickens Festival in Deventer en is ook op de kinderboerderij geheel in stijl gekleed. Op Tweede Kerstdag is ’s middags de groep InGrallae aanwezig. De groep enthousiaste steltenlopers werkt eveneens mee aan Deventer op Stelten en zorgt voor leuke acts die tevens om interactie met het publiek vragen.

Kerstvaria is een evenement voor het hele gezin met een grote verscheidenheid aan onderdelen, variërend van de kerststal tot en met sfeervolle fotoshoot. Donateurs hebben gratis toegang, individuele bezoekers betalen de normale entreeprijs van 2 euro pp (2 jaar en ouder). Wie nog geen donateur is en dat alsnog wil worden, kan voor 10 euro een winterkaart aanschaffen. Deze is geldig tot april 2013. Kerstvaria is dan direct vrij toegankelijk. Tevens kan men zich bij de kassa al aanmelden voor het nieuwe seizoen. Voor sommige onderdelen van het evenement wordt een (bescheiden) vergoeding gevraagd. Er is ruime gratis parkeergelegenheid en het gehele terrein is geschikt voor rolstoelgebruikers.

Steltenlopers
Zoals gebruikelijk biedt Kerstvaria de bezoeker een mix van een kerst- en winterfair. De kerststal prijkt opnieuw op het terras bij het Boshuus. Verder is het bos als vanouds sfeervol verlicht met kaarsen. Op 23 december brengt het Dickens-koor Syncopation live christmas carols ten gehore en op Tweede Kerstdag is het kinderkoor Mozaïek uit Holten aanwezig. De kinderen zijn eveneens in Dickens-kleding gestoken. Beide gezelschappen zijn gedurende een half uur te beluisteren om 13.30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur.

Op Tweede Kerstdag is ’s middags de eveneens toepasselijk verklede steltenlopergroep InGrallae aanwezig. Deze Deventer groep trekt aandacht met interactieve acts en het publiek wordt ongetwijfeld gegrepen door de kunst van het lopen op metershoge stelten. Tussendoor zijn er midwinterhoornblazers. In de knuffelwei kunnen kinderen met de kerstman mee voor een ritje in zijn arrenslee, ze kunnen een ezelritje maken, popcorn bakken op het terras of zich in het Boshuus laten vereeuwigen in een driedimensionaal fotodecor. Natuurlijk geldt dat laatste ook voor volwassenen. Op het terras biedt een grote tent onderdak aan een kerstfair met een keur aan kerst- en winterartikelen en in een winters decor worden korte films gedraaid, onder andere ‘K3 in de sneeuw’. Ook aan de inwendige mens wordt volop gedacht: zo is er warme chocolademelk, Glühwein, voor de liefhebber oliebollen, allerhande snacks en voor de kinderen poffertjes.

Tijdens de kerstvakantie is de kinderboerderij verder alle dagen open van 10.00 – 17.00 uur.
Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag blijft de poort gesloten.
Meer informatie op http://www.kb-dondertman.nl.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.