Triatlonclinic voor jeugd van start

0

Dinsdagavond 23 mei zijn de Holtense zwem-, wielren- en triatlonvereniging gestart met de triatlonclinics voor jeugd vanaf 9 jaar. Ruim 30 kinderen meldden zich voor deze eerste trainingsavond.
De deelnemers werden welkom geheten door de trainers op zwembad Twenhaarsveld, waar zij eerst werden voorzien van een speciaal deelnemersshirt. Vervolgens werd de groep opgesplitst in drie kleinere groepen. Iedere groep kreeg training in één onderdeel van de triatlon. De zwemtraining bestond uit een aantal basisoefeningen om de zwemtechniek beter onder de knie te krijgen. Voor het fietsonderdeel werd gebruik gemaakt van het triatlonparcours waar op 30 juni de 12- en 13-jarigen hun wedstrijd in het kader van de Triathlon Holten zullen rijden. Met een straffe wind was dit nog best een flinke klus, maar alle deelnemers werden voorzien van tips om te slagen. De looptraining werd gegeven op de ligweide van het zwembad, zodat de deelnemers tijdens het fietsen en lopen konden worden aangemoedigd door de aanwezige ouders.
Er werd met veel plezier en sportief fanatisme 20 minuten geoefend op ieder onderdeel, waarna een korte pauze volgde. Na de pauze werd van onderdeel gewisseld. De deelnemers waren na afloop erg enthousiast en zowel zij als de Holtense trainers kijken dan ook weer uit naar de volgende training.
Deelnemen?
Het is nog steeds mogelijk om deel te nemen aan de jeugdclinics. Ook als je niet meedoet aan de Kidstriatlon op 30 juni, ben je van harte welkom. Je wordt begeleid door ervaren trainers van de Holtense sportverenigingen. Je hoeft geen topsporter te zijn; iedereen is welkom. Heb je geen mountainbike of wielrenfiets? Dan neem je een gewone fiets mee!
Om je op te geven ga je naar de website van Triathlon Team Holten of de Stichting Triathlon Holten. Natuurlijk hebben we ook voor jou dan nog een supercool shirt!
Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via [email protected]

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer