Triathlonteam Step One verrast in Eredivisie

0

HOLTEN – Bij een eredivisiekampioenschap horen kampioensschalen en dus werden in Almere de winnaars van de Lotto Eredivisie Triathlon gehuldigd met de overhandiging van zilveren schalen.

De mannen van Team4Talent prolongeerden de vorig jaar veroverde titel. In de afsluitende teamrelay was Team4Talent wederom te sterk voor de concurrentie, waardoor ze ongeslagen kampioen werden. Challenge Almere vormde voor de tweede keer het decor van de finale van de Eredivisie.
 
Voorafgaand aan de wedstrijd in Almere stonden Triathlon club Twente en Step One gedeeld zesde in de nationale ranglijst. De onderlinge strijd in het officieuze ‘Twents kampioenschap’ werd afgelopen zondag in het voordeel van Step One uit Borne beslist. In de afsluitende wedstrijd kwam Step One als zesde en Triathlon Club Twente als negende over de finish.

Het triathlon team Step One bestaande uit Omar Cornelis, Martijn Paalman, Marco Muller, Mark Muller en Pim ten Brinke verraste dit seizoen vriend en vijand door brutaal de zesde plek op te eisen. Het team had als doel om dit jaar bij de eerste 12 te finishen. “In het begin was het afwachten hoe we zouden presteren maar dat we uiteindelijk als zesde zijn geëindigd is echt grote klasse”, aldus Martijn Paalman. Ook teammanager Robbert Wagenmaker was verrast en verwacht ook volgend jaar veel van dit team: “als je ziet hoe de verwachtingen waren vooraf van ons team en hoe we dan uiteindelijk zijn geëindigd kun je alleen maar over een goed seizoen praten, en niet onbelangrijk: er zit nog heel veel rek in dit team”.

Komende weken zal er eerst een rust periode ingelast worden om bij te komen van het lange triathlon seizoen. Een seizoen wat begon op 11 mei in Enschede en uiteindelijk via Amsterdam, Stein, Veenendaal is geëindigd in Almere. Volgend jaar staat het team van Step One weer aan de start van de eredivisie en tot die tijd zal het team regelmatig te zien zijn bij de diverse regionale hardloopwedstrijden.

Zie voor meer informatie: http://www.tv-stepone.nl of http://www.eredivisietriathlon.nl.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.