Triathlon Holten in 2010 onderdeel World Cup-circuit

HOLTEN – De Triathlon in Holten maakt in 2010 deel uit van het World Cup-circuit. De internationale Triathlonbond (ITU) heeft ‘Holten’ aangewezen als één van de 8 wedstrijden uit het ITU World Cup-circuit. De wedstrijdenreeks telt mee voor kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2012. Dit betekent dat net als in 2009, toen het EK in Holten werd gehouden, veel internationale toppers naar Holten zullen komen.

De Stichting Triathlon Holten ziet de aanwijzing als een erkenning voor de organisatie. “We hebben dit jaar met het EK een prachtig visitekaartje afgegeven. Dat is niet onopgemerkt gebleven en heeft bij de toekenning een rol gespeeld”, zegt voorzitter Martin Pieters. Het is niet alleen een primeur voor Holten; nooit eerder is er een World Cup-wedstrijd in Nederland gehouden.

De 26-ste Triathlon Holten wordt op zaterdag 10 juli gehouden. De elite-wedstrijd geldt tevens als het Open Nederlands Kampioenschap, zodat ook de Nederlandse top aan de start zal verschijnen voor de Olympische afstand (1500 meter zwemmen, 40 kilometer fiets, 10 kilometer hardlopen). De recreanten werken in Holten een ¼ en 1/8ste triatlon af. Het randprogramma met omlijstende (sportieve) activiteiten begint al op vrijdag 9 juli.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer