Triathlon Holten gebruikt 360° beelden Infrafocus

0

Infrafocus brengt met een 360° camera het volledige parcours van de Triathlon Holten in beeld. De beelden worden gebruikt om de organisatie te helpen bij de voorbereiding van de triathlon die komend weekend zal plaatsvinden.

De lengte van het parcours van de Olympische Afstand die de deelnemers afleggen is circa 52 km. Van achter het beeldscherm is ieder obstakel in het parcours zichtbaar. Vergelijkbaar met Google Streetview, maar met een hogere resolutie en actueler. Ook eventuele routes voor hulpdiensten zijn zo goed in beeld. Voordeel voor de organisatie is dat niet voor iedere vraag over het parcours ter plaatse moet worden vastgesteld wat de actuele situatie is.

Infrafocus is een nieuw bedrijf dat sinds februari 2017 actief is; Door een unieke combinatie van technieken brengt Infrafocus met één meetvoertuig diverse aspecten van de omgeving en ondergrond in beeld. De 360° beelden worden specifiek gemaakt voor het project en gebruikt voor het inventariseren van wegen, bruggen en viaducten maar ook de bermen. Alle zichtbare objecten kunnen worden geïnventariseerd; wegdekschade, belijning, bebording aanwezigheid van bomen etc. Door middel van radartechniek kan ook in de wegconstructie worden gekeken en kunnen bijvoorbeeld holle ruimten vroegtijdig worden geïdentificeerd.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.