Toeristenweg toch langer afgesloten

0

HOLTEN / DEN HAAG – De gemeente Hellendoorn mocht vanaf 1 februari 2009 de wintersluiting van de Toeristenweg over de Holterberg vervroegen van 9 naar 5 uur.

Deze ‘wintertijd’ geldt in de periode van 1 november tot en met 31 maart. De Raad van State stelt dat de vervroegde sluiting nodig is om de natuur te beschermen tegen onder meer licht- en verkeershinder.

De Raad wijst de bezwaren van restaurant Woody’s Pancakes & Steaks in Holten van de hand. Woody’s vreest in het winterseizoen minder klanten door de langere sluiting van de weg over de Holterberg. De opening vanaf 9 uur ’s ochtends blijft ongewijzigd. In het zomerseizoen blijft de weg van 21 tot 9 uur gesloten.

De Raad van State stelt dat Woody’s van de Holtense kant bereikbaar blijft en dat het met de omrij tijd wel meevalt. Woody’s denkt dat mensen van de Hellendoornse en Nijverdalse kant geen zin hebben om een half uur om te rijden voor een diner van een uurtje.

Woody’s heeft ook een principieel probleem met de afsluiting. Het zou het restaurant niets verbazen als de route in de toekomst helemaal gesloten wordt voor gemotoriseerd verkeer. De gemeente ontkende eerder dat er plannen zijn om de route helemaal te sluiten.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.