Tijgertop op de Holterberg

0

Op 20 februari zet het Wereld Natuur Fonds de tijger in het zonnetje op de Holterberg.

Ondanks de drastische afname van het aantal tijgers heeft het dier nog goede kansen. Als de tijger voldoende leefgebied en rust krijgt, plant hij zich namelijk makkelijk voort. In het Chinese astrologische Jaar van de Tijger, dat op 14 februari begint, vraagt het Wereld Natuur Fonds wereldwijd aandacht voor de tijger. Het Wereld Natuur Fonds wil het Jaar van de Tijger vooral gebruiken om meer leefgebied en strengere maatregelen tegen stroperij te realiseren. De grote politieke ‘tijgertop’ die in september van dit jaar wordt gehouden in het Russische Vladivostok wordt belangrijk voor het veiligstellen van de toekomst van de tijger.

Dichterbij huis, namelijk op de Holterberg, wil het Wereld Natuur Fonds kinderen op een leuke manier laten kennismaken met de tijger. Dat gaat gebeuren op 20 februari tijdens een spelletjesmiddag. Dan kunnen rangers, de jeugdleden van het Wereld Natuur Fonds, en andere kinderen vanaf zes jaar ontdekken waarom het zo belangrijk is om dit prachtige dier te helpen.

Inschrijven kan vanaf 13:00 tot 14:00 bij de ingang van Natuurdiorama Holterberg, Holterbergweg 12. Meld je vooraf vast aan via de website:

http://www.wnf.nl/nl/regioteams/twentevechtdal/

De kosten zijn 4 euro voor rangers en 4,50 euro voor niet-rangers. Inbegrepen in de prijs: entree van het natuurmuseum, leuke spelletjes, chocolademelk na afloop.
 
De kinderen vormen teams die tegen elkaar gaan strijden. Onderweg naar de prijzenpot komen de teams ‘de prooi en de jager’ tegen maar ook het ‘boodschappenspel’, ‘kap uit het regenwoud’, ‘hints, ‘het tijgerverstopspel’en het ‘tijger tekenen’. Op deze manier leren de kinderen meer over de tijger en zijn leefgebied maar ook wat het voor de tijger betekent als er bomen gekapt worden in het regenwoud. Ook wordt getoond wat je zelf met je boodschappen kunt doen om het leefgebied van de tijger te sparen. Natuurlijk ontvangen de winnaars een leuk prijsje.

Tijgers zijn niet bang van een beetje regen. Doe dus je laarzen aan als het een beetje nat is. Houd echter wel de website in de gaten als het heel erg slecht weer dreigt te worden.

Ouders  kunnen ondertussen een bezoek brengen aan het Natuurdiorama, genieten van de prachtige omgeving of wat nuttigen bij een van de nabijgelegen horecagelegenheden. Meer informatie over Natuurdiorama Holterberg is te vinden op: http://www.museumholterberg.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.