Tiende keer Keunedart

0

Er zal wellicht aan gememoreerd worden, maar echt wat bijzonders wordt er niet van gemaakt, het jubileum van de Keunedart. Toch wil organisator André Schuchard wel even terugkijken…

Het begon allemaal tien jaar geleden, de Keunefeesten draaiden al een paar jaar en waren uitgegroeid tot een echt dorpsfeest. In een vergadering kwam ter sprake dat het eigenlijk wel goed zou zijn in de week voor de Keunefeesten alvast wat te organiseren, om iedereen alvast een beetje op te warmen. Er werd gevraagd naar ideeën. “Ik had al heel wat jaren ervaring in het organiseren van darttoernooien, dus ik stelde voor een darttoernooi te organiseren”, vertelt Schuchard. En zo werd het Keunedarttoernooi, dat altijd de zondag voorafgaand aan de Keunefeesten wordt gehouden, geboren.

Al die jaren is het aantal deelnemers heel wisselend geweest. Deels door de concurrentie van de kermis in Laren, die altijd de week voor de Keunefeesten en dus tegelijk met het darttoernooi is. “En darters zijn toch over het algemeen feestbeesten, die gaan naar Laren”, lacht Schuchard. Een ander probleem was dat er vooral in het begin veel deelnemers van buiten Holten waren. “Het kostte 2,50 om mee te doen en je kon een bekertje winnen. In Holten zijn meer van dat soort toernooien en als je dat vaker doet, heb je het wel een keer gezien, dus besloten wij prijzengeld ter beschikking te stellen”, vertelt Schuchard.

Maar het moet wel gezellig blijven, benadrukt hij. Het darten om de Keunetrofee moet een Holtens feestje blijven. “Wij zoeken dus geen toppers die de prijzen komen weghalen, maar er moeten wel mensen op afkomen. Daar moeten we dus een middenweg in zoeken”, legt Schuchard uit.

Tot noch toe lijkt dat heel aardig te lukken: het toernooi is nog altijd opgezet volgens dezelfde formule. Bij het Bierlokal am Bahnhof wordt op vijf borden gegooid om de trofee en het prijzengeld. Het inschrijfgeld bedraagt 3,50 euro, het prijzengeld minimaal 225 euro. Inschrijven kan zondag tot 13.30 uur bij het Bierlokal, vanaf dan begint het toernooi.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer