Theo de Rooij alweer weg bij schaatsbond

HOLTEN – Theo de Rooij neemt na twee maanden alweer afscheid van de Nederlandse schaatsbond.

De oud-wielrenner en ploegleider uit Holten won onlangs tijdens de Eurobike in Friedrichshafen met zijn bedrijf TDR een prijs voor zijn ingenieuze elektrische Flux-fiets. Dit zorgt ervoor dat De Rooij per direct moet stoppen bij de KNSB. Hij was daar aangesteld als teammanager van het begeleidingsteam van de nationale ploegenachtervolging langebaan. Na de aanstelling kwamen er negatieve geluiden van de schaatsers, omdat hij niet uit de schaatswereld komt.

“Ik vind het ontzettend jammer, maar ik moet gewoon deze beslissing nemen”, aldus De Rooij. “Het winnen van de Award leidde tot een overweldigende belangstelling voor TDR, hetgeen betekent dat er meer energie en tijd gaat zitten in mijn bedrijf dan in eerste instantie verwacht en dan moet je keuzes maken.”

“Natuurlijk wisten we dat Theo een eigen zaak had en bezig was met de ontwikkeling van een elektrische fiets. Maar dit hadden wij en zeker ook Theo niet voorzien”, aldus KNSB-directeur Arie Koops.

Hij benadrukt dat het ingezette proces rond de ploegenachtervolging geen gevaar loopt. De technisch directeur neemt zelf, tot er een opvolger is gevonden, de taken van Theo de Rooij als teammanager op zich. Koops: “Erben Wennemars en Jos de Koning, de twee andere leden van het KNSB begeleidingsteam voor de ploegenachtervolging, gaan gewoon door met de aanzet tot het plan van aanpak. In de derde week van september zitten we om de tafel met de trainers van de merkenteams om het plan van aanpak te bespreken om te komen tot het gouden traject richting Sochi. Daar komt nu bij dat we ook op korte termijn een geschikte opvolger voor Theo de Rooij moeten vinden.”
(bron tv-oost)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer