voor Holten, door Holten

“The Passion” Holten: Iedereen is van de wereld

3

Op 14 april a.s., Goede Vrijdag,  is Holten het decor voor “The Passion” waarmee op eigentijdse wijze het lijden en de kruisiging van Jezus wordt verbeeld en bezongen. Tijdens een voettocht door Holten en een bijeenkomst in de Kandelaar wordt stilgestaan bij het kruis van Jezus. Het kruis van Jezus dat anno 2017 ook symbool staat voor al die andere kruizen die opgericht worden in onze samenleving, kruizen die mensen opgelegd  krijgen en moeten dragen of ze willen of niet. Het kruis van ziekte en dood, oorlog en terrorisme, verdriet en eenzaamheid. Al die kruizen komen samen in “The Passion”, het verhaal van Jezus lijden en dood. Een verhaal dat door de eeuwen heen ook een verhaal van bemoediging is geworden voor iedereen die te lijden heeft, voor iedereen die gepest wordt, voor iedereen die slachtoffer is van haat en geweld. Want iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen.

Voettocht met het kruis
Als u mee wilt lopen met de voettocht met het kruis, dan bent u op 14 april a.s. om 18.45 u. welkom bij het gebouw Irene. Voorafgegaan door trommels wordt vanaf 19.00 u. met het Kruis een route gelopen door Holten die eindigt in het kerkgebouw de Kandelaar. Deze tocht met het Kruis is vanaf 19.00 u. middels een live beeldverbinding ook te volgen in de Kandelaar.

Bijeenkomst in kerkgebouw de Kandelaar
Als de tocht met het kruis is aangekomen bij de Kandelaar volgt daar een bijeenkomst waarin in woord, beeld en muziek het lijdensverhaal van Jezus wordt verteld.

Pastor Harry Bloo is de verteller van het verhaal
Middels tableaus worden tijdens de vertelling fragmenten uit het lijdensverhaal van Jezus getoond. Deze fragmenten zijn opgenomen op verschillende  plaatsen in Holten. De personages uit het lijdensverhaal worden verbeeld door mensen uit Holten.

De Bathmense band Greenlight zal dit lijdensverhaal met eigentijdse muziek omkleden. U bent allen van harte welkom om het aangrijpende verhaal over de kruisiging van Jezus mee te beleven.

3 Reacties
 1. Fabian Marsch
  Fabian Marsch zegt

  Roos Nieuwenhuizen Roos Nieuwenhuizen

 2. Roos Nieuwenhuizen
  Roos Nieuwenhuizen zegt

  Dat lijkt me mooi om heen te gaan

 3. Helma Laarhoven
  Helma Laarhoven zegt

  En dat pastor Harrie Bloo de verteller is bij het verhaal.👍

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.