Terugblik bevrijdingsloop

0

HOLTEN –  Internationaal gezelschap, veel enthousiaste deelnemers en een geslaagde nieuwe inschrijfmethode.

De organisatie van de Bevrijdingsloop 2014 kijkt wederom terug op een succesvol verlopen evenement. Het droge weer en de heerlijke avondzon maakten het helemaal af.

Elk jaar organiseert Atletiek vereniging Holten de bevrijdingsloop op 5 mei. En elk  jaar weer groeit de belangstelling onder sportievelingen van alle leeftijden. Reden genoeg om deze keer gebruik te maken van digitale inschrijving. Hiermee krijgt de organisatie een duidelijk overzicht van alle deelnemers én zijn bovendien alle resultaten terug te vinden op http://www.uitslagen.nl.
In totaal verschenen 491deelnemers aan de start waaronder dit jaar voor het eerst een groot aantal basisschoolkinderen uit omliggende gemeentes. Er werd heel hard gelopen op het uitgezette parcour op sportpark Meermanskamp om de felbegeerde bekers en een startnummer voor de FBK games in Hengelo te winnen.

Ook de G-atleten hebben hard getraind middels georganiseerde clinics. De enorme inspanning en het geweldige plezier was groots van hun gezichten af te lezen.
De deelnemers voor de afstand van 10 kilometer stonden om 20:00 klaar om een mooie prestatie neer te zetten, gevolgd door de deelnemers van de 5 kilometer. Het parcours was uitgezet op en rondom het sportpark Meermanskamp. Het weer zat mee, de zon scheen maar voor een aantal hardlopers maakte het hoge vochtigheidsgehalte het lopen zwaar. Deelnemers die voor het eerst aan de bevrijdingsloop meededen waren zeer tevreden over de route en de goede organisatie en konden nu al melden dat ze er volgend jaar zeker weer bij zijn.

Alle uitslagen zijn te lezen op http://www.uitslagen.nl.
Op de site http://www.avholten.nl  staan foto’s van verschillende  fotograven en ook opnames van de finish zijn op de site geplaatst.

Met dank aan vele vrijwilligers en regionale en plaatselijke sponsoren kon het evenement weer plaats vinden. Zoals jullie op de foto zien, was het dusdanig warm dat ijs van bakker Nijkamp verkoelend werkte.
Snelste Holtenaar op de prestatieloop van de 10k was Susan Visscher bij de vrouwen en Rik Waanders bij de mannen. Kapper Drent reikte de bekers uit.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer