Tentenkamp 2015 VV Holten

HOLTEN – Afgelopen weekend werd voor de E- en D-jeugd het Tentenkamp georganiseerd op sportpark Meermanskamp. Eens in de 2 jaar zorgt de VOJAC voor een weekend die de kinderen nog lang zal bij blijven. Dat is dit jaar ongetwijfeld weer gelukt want het was een zeer geslaagd weekend!

In totaal deden dit jaar zo’n 40 spelers mee en deze werden verdeeld in 5 teams: FC Twente, AFC Ajax, SC Heerenveen, PSV en Heracles. De leiders waren Joeri Smale, Davy Tuitert, Rik Tuitert, Gijs Veneklaas en Tess Scheperman. De VOJAC was super tevreden over de leiders vanwege hun geweldige inzet en enthousiasme!

Het volle programma bestond uit de volgende spellen:
Het welkomstspel. Hier moesten de kinderen allereerst zo snel mogelijk hun leider proberen te vinden, en aansluitend werd er een quiz gehouden met vragen over de deelnemende teams.

Touwtrekken. Het 2e spel was touwtrekken. Eens kijken wie er over de grootste spierballen bezit! Dit spel was naast de punten ook belangrijk om vooral niet laatste te eindigen. De verliezer moest namelijk corveedienst draaien na het middageten.

Toernooi. Na het middageten stond er de hele middag een toernooi op het programma. Dit bestond uit natuurlijk 2 voetbalvelden én 2 rugby-slagbalvelden. Dit laatste was erg leuk voor de afwisseling.
Zwemmen. ’s Avonds liep iedereen onder begeleiding van de VOJAC naar het zwembad Twenhaarsveld. Zoals iedere editie worden hier leuke spelletjes gehouden voor de kinderen. De VOJAC dankt hiervoor Herman ter Harmsel in het bijzonder.

Nachtspel. Na nog een lekkere snack maakten de teams zich klaar voor het belangrijkste en spannendste spel van het kamp. Dit jaar werd wederom dankbaar gebruik gemaakt van de Holterberg. Een ideale locatie voor de spannende smokkeltocht. Ieder team kreeg nepgeld waarmee handelswaren moesten worden gekocht s in het bos. Deze handelswaren bestonden uit een opblaas dolfijn, ongekookte spaghettisliertjes, een hoepel en kattenvoer. Dit maakte de tocht zeker niet makkelijker aangezien alles in dezelfde staat moest worden ingeleverd. En dan moesten ze ook nog oppassen voor de politieauto’s die rondreden om ze aan te houden! Het resulteerde in een spannende tocht met vooral heel veel lol!
Dronkenmanspel. Nadat de kinderen waren gewekt, gewassen en ontbeten hadden was het tijd voor het laatste spel. Het dronkenmanspel hield in dat er in estafettevorm eerst een beker ranja moest worden opgedronken, dan rennen naar de pylon, 10 rondjes draaien en al zwalkend terug naar de volgende speler. Dit werkte erg op de lachspieren.
Dit alles leverde een eindresultaat op met PSV als verdiende winnaar. Het team bestond uit Kees Martens, Skelto Lalkens, Luc Stegeman, Roy Kamperman, Dion Tuitert, Martijn van der Werken en Ewine Jansen Maneschijn. Het team stond onder leiding van Gijs Veneklaas.
Wij danken nogmaals de leiders en vrijwilligers voor het helpen slagen van het tentenkamp 2015!

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer