Tamara Oostervelt’s kinderboek is gepubliceerd

HOLTEN – Tamara Oostervelt uit  Holten is geboren op 03-07-1998 in Deventer en ze zit nu in groep 8 van de Regenboog.

Ze heeft al jaren vele korte verhaaltjes geschreven. Ze vindt schrijven erg leuk. Daarom kwam ze op het idee om haar eigen boek te maken. Zowel de tekst als de tekeningen komen van haar hand. Het boek heet Maaike en Lena winnen een prijs.

Het boek gaat over 2 vriendinnen, Maaike en Lena. Ze doen bijna alles samen. Ze hebben zomervakantie en vervelen zich. Dan besluiten ze mee te doen aan een tekenwedstrijd. Eén van hen wint die wedstrijd, maar wat hebben ze gewonnen? En wat gaan ze beleven in de vakantie?

Een stukje uit het boek:
Onderweg naar huis horen ze een hondje blaffen. Het geluid komt uit de bosjes. Maaike en Lena weten niet wat ze moeten doen. Maaike vindt dat ze naar huis moeten gaan. Lena zegt dat ze het hondje moeten vinden. Ze kijken nog eens goed om zich heen. Opeens komt het hondje naar Maaike toe. Zij ziet dat het een vies hondje is. Het is zwart en heeft een bruine buik en bruine pootjes. Het heeft hele lange oren. Ook is het best wel dik. Het arme dier kijkt best zielig. Nu Maaike toch het hondje ziet, wil ze het zielige dier helpen. Ze kijken goed om zich heen of ze geen baasje zien. Er lijkt niemand op zoek te zijn naar het hondje. Lena pakt het hondje op. Vol medelijden over het zielige dier, besluiten ze het mee te nemen naar huis. Ze moeten nog maar een klein eindje, maar dan begint het dier keihard te janken. Ze lopen gauw door. Als ze thuis zijn, zegt Lena`s moeder dat ze het hondje in bad moeten doen. Het hondje vindt het in bad best leuk. Het houdt op met janken en begint te kwispelen met haar staart. Lena vraagt of ze het hondje mag houden, want Maaike heeft ook een hond.

Het boek is te koop bij de http://www.boekscout-yo.nl, Boekenwinkel Heusinkveld en bij Tamara zelf.
U kunt haar mailen op [email protected].

Titel :     Maaike en Lena winnen een prijs!        
auteur :     Tamara Oostervelt
aantal pagina’s :     40
geïllustreerd :     ja
uitvoering/formaat :     paperback 12,5 x 20 cm
ISBN :     978-94-6089-930-0
verschijningsdatum :     19 november 2010     

vaste prijs :
€ 12,95

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.