Taliband in voorprogramma Normaal

0

HOLTEN/ESPELO – Aanstaande vrijdag staat de Taliband in het voorprogramma van Normaal in Espelo.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden betreft het hier geen fundamentalistische, langbaardige bewoners van Afghanistan die het niet zo nauw nemen met de rechten van de vrouw of een mensenleven meer of minder. Nee, het gaat hier om 5 jonge losbandige achterhoekers die slechts enkele normen en waarden hanteren: Schik maken, Bier drinken en Rock en Roll spelen.

Niet zoals de vele coverbandjes Jovink en Normaal proberen te evenaren, maar op geheel eigen wijze met eigen achterhoekse teksten en een vette knipoog op bestaande rock en roll klassiekers waarbij alles kan en mag. “Hoe vetter, hoe better” als cover van “Never be clever” van Herman Brood zegt meer dan voldoende. Na een aanloopperiode met de naam “de leuge onderbokses” werd voor Taliband gekozen omdat het zo lekker bekt en vele wenkbrauwen doet fronsen, ook werd vaker gerepeteerd om muzikaal niet meer als een wanvertoning voor de dag te komen. Tijdens Høken in Toldiek 2010 verraste De Taliband vriend en vijand door voor 3500 man een spetterend voorprogramma (dat muzikaal ook goed in elkaar zat) te spelen, waarbij Bennie Jolink dansend en springend backstage stond, met de opmerking: "Mooi man, dat knapt tenminste!!” De power-akkoorden en goeie zin knappen van het podium.

Normaal zelf toert alweer 36 jaar door Nederland. Vijf jaar geleden als eenmalig nog een keer naar Espelo gehaald, maar door het succes toch maar elk jaar daarna terug gekomen. En zoals Bennie zegt: "Splo heurt gewoon in de veldtocht van Normaal thuus".
Kaarten voor Normaal zijn tot aanstaande woensdag nog te verkrijgen bij de bekende voorverkoopadressen in de regio, waaronder dit jaar ook De Molenhoek in Heeten. De tent aan de Espelodijk is vanaf 20.00 uur geopend.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.