Succes voor Stichting Jumelage Rijssen-Holten

0

HOLTEN – Het initiatief van de Stichting Jumelage Rijssen-Holten om inwoners van de beide woonkernen Rijssen en Holten te interesseren voor het bijwonen van een concert in de historische concertzaal Il Bagno in de partnerstad Steinfurt is zeker aangeslagen.

Ruim vijfendertig plaatsgenoten, waaronder ook enkele deelnemers uit Enter, profiteerden zaterdag 13 maart van deze gelegenheid. Velen hadden van de gelegenheid gebruik gemaakt er een middagje uit van te maken. Steinfurt en omgeving bieden daartoe alle gelegenheid.

In de unieke concertzaal genoten de bezoekers van het betoverende spel van de Argentijnse pianist Leopoldo Lipstein. Het programma bestond uit werken van Franz Schubert, Alberto Ginastra, Enrique Granados en natuurlijk Frederic Chopin.

2010 is tenslotte het herdenkingsjaar van zijn geboortedag nu 200 jaar geleden.

De toehoorders waren diep onder de indruk van virtuositeit van Lipstein. Na afloop reageerde de zaal met een langdurig en enthousiast applaus.

De algemene reactie op dit initiatief van de Stichting Jumelage was, dit smaakt naar meer!

In ieder geval is dit een bemoediging voor de Stichting Jumelage die verenigingen, scholen en bewoners wil interesseren voor de mogelijkheden van het culturele aanbod in  partnerssteden die deel uitmaken van het Euregioverband, onder andere Burg-Steinfurt en Borghorst. 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.