Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel gecertificeerd!

HOLTEN – De Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg (SVT Ov.), ontving  de Erkenning  ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ van Stichting Werk&Mantelzorg. De erkenning werd door Dhr. B. Beens, wethouder van de gemeente Rijssen-Holten uitgereikt.

Mantelzorg is het onbetaald zorgen voor een gehandicapt of chronische zieke naaste (partner, kind, (schoon)ouder, vriend, familie, buur). Mantelzorgvriendelijk beleid houdt in dat het thema bekend en bespreekbaar wordt gemaakt. Het bespreekbaar maken van het thema mantelzorg  geeft erkenning, herkenning en begrip binnen het team en versterkt de onderlinge binding. Daarnaast levert het ook veel op, zoals verlaging van verzuim en verloop, en toename van tevredenheid, loyaliteit en betrokkenheid.

Zowel Ina Hoogsteder, directeur van de SVT Ov. als Wethouder Beens hopen dat dit traject ook gevolgd wordt door andere werkgevers zoals gemeenten en bedrijven.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ina Hoogsteder-Dekker, directeur SVT Ov. of Mirjam Heezen, projectcoördinator SVT Ov.: 0548-638830

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer