Stichting Kunst en Cultuur Holten bestaat 25 jaar

HOLTEN – In Holten gaat het culturele seizoen binnenkort weer van start. De Stichting Kunst & Cultuur Holten heeft voor het seizoen 2015/2016 een veelzijdig programma samengesteld, waarin zowel kunst, literatuur, geschiedenis, volkscultuur, architectuur als muziek een rol spelen.

Wilt u meer informatie over een onderwerp? Dan kunt u contact met ons opnemen via [email protected] en zorgen we ervoor dat u snel antwoord krijgt.
Alvast heel hartelijk dank voor uw medewerking!
Bestuur Stichting Kunst en Cultuur Holten

PROGRAMMA
Kunst- en cultuurreis Berlijn
Van 18 t/m 21 september staan architectuur en musea centraal tijdens deze veelzijdige K & C-trip, incl. vervoer per bus, hotelovernachtingen en deskundige begeleiding door een kunsthistoricus. Op het programma staan o.a. een bezoek aan Potsdam, Schloss Sanssouci en het Max Liebermann museum. (Reis is reeds volgeboekt.)
wo. 7 okt.
De verzamelwoede van Hélène Kröller-Müller
In het kader van het Van Gogh-jaar vertelt kunsthistorica Geertje Waanders over leven en werk van Hélène Kröller-Müller. Onder invloed van ‘kunstpaus’ Bremmer besloot Hélène in hoog tempo een eigen verzameling op te bouwen. Zo kocht ze vele werken van Vincent van Gogh, die destijds nauwelijks bekendheid genoot in Nederland.
wo. 28 okt.
Bouwkunst in Holten en omgeving
De inventarisatie van gebouwen van 1850-1940 die in aanmerking kwamen om Rijksmonument te worden, leverde een schat aan informatie op over architectuur, bouwstijlen, experimenterende architecten, nieuwe bouwmaterialen en constructiemethoden. Welke verrassende ontdekkingen in en om Holten werden gedaan, hoort u van architect Jan Willem van Beusekom.
vr. 13 nov. 19.30 uur
Jeugd Piano Concours
Jonge talenten uit Rijssen-Holten krijgen de kans op het podium van de grote theaterzaal hun virtuositeit voor een professionele jury en publiek ten gehore te brengen. Er zijn prijzen voor de categorieën klassieke en lichte muziek en er is een prijs voor ‘The Rising Star’. Toegang gratis!
wo. 9 dec.
Vrouwen met macht
Archeoloog Diana de Wild laat u kennismaken met een aantal interessante vrouwen die – hoewel ze weinig aandacht krijgen in boeken over de oudheid – wel degelijk hun stempel op onze geschiedenis wisten te drukken. Zoals bijvoorbeeld Hatsjepsoet, die 20 jaar als farao over Egypte regeerde en Livia, de vrouw van keizer Augustus.
2016
ma. 18 jan.
Grand Tour
Een paar eeuwen lang stuurden de Engelse en Noord-Europese adel en gegoede burgerij hun zonen op reis door Italië en Frankrijk om hen, als afsluiting van de opvoeding, kennis te laten maken met de nieuwste ontwikkelingen binnen de wetenschap en kunst. Antiquair Robert Schreuder toont en vertelt o.a. over de souvenirs en verzamelobjecten die werden meegenomen.
wo. 17 febr.
Boerenmagie en boerenhistorie
Alie Elmerink van de Pothaar deelt haar uitgebreide kennis over het boerenleven van weleer met u en Jan Bornebroek geeft u een inkijkje in boerenmagie: volks(bij)geloof, volksgeneeskunde en -cultuur. Een afwisselende avond bij Boerderijmuseum de Pothaar in Bathmen. Vooraf bent u welkom voor een stamppottenbuffet: om 18.00 uur gaan we aan tafel. S.v.p. aanmelden bij [email protected]
ma. 14 maart
Horizon City
Jaap Scholten, telg uit een Twents fabrikantengeslacht, heeft al diverse romans en verhalenbundels op z’n naam staan. In het veelgeprezen boek ‘Horizon City’ beschrijft hij op intieme en aangrijpende wijze de opkomst en ondergang van de Twentse grootindustriëlen vanuit zijn eigen familieperspectief. Lezing i.s.m. de bibliotheek. Entree: € 6 voor donateurs en € 8,50 niet-donateurs.
wo. 13 april
De groene historie van onze buitenplaatsen
Tuinarchitect Jan Holwerda schetst de architectonische ontwikkeling van historische tuinen, buitenplaatsen en landgoederen en laat zien hoe mens, kunst, architectuur, verleden, heden en toekomst invloed hadden op stijlen, kenmerken en vormen. Achter algemene benamingen als de Franse tuin (Versailles) en Engelse landschapstuin plaatst hij bovendien de nodige vraagtekens.
wo. 11 mei
Lalique, de Franse juwelenontwerper en glaskunstenaar
Kunsthistorica Wendy Fossen vertelt met veel passie over deze wereldberoemde ontwerper die zich liet inspireren door flora, fauna en vrouwelijke vormen. Zijn werk vormt het symbool van luxe uit de periode Art Nouveau en Art Deco; zijn materialen waren echter bijzonder: emaille, leer en halfedelstenen. Fameus zijn z’n bijzonder parfumflacons.

Locatie: Kulturhus Holten, Smitsbelt 6, 7451 BL Holten en aanvang 20.00 uur tenzij anders vermeld.
Entree: donateurs € 5, niet-donateurs € 8 (m.u.v. Pianoconcours en Horizon City).

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer