Stichting Donatiefonds Vredehof ondersteunt Canadese Begraafplaats

0

HOLTEN – Stichting Vredehof Donatiefonds ondersteunt de Stichting Informatiecentrum Canadese Begraafplaats Holten met een bijdrage van € 7.500,-. Deze bijdrage is specifiek bedoeld voor de inrichting van de spreekkamer, vergaderruimte en balie met meubilair in het informatiecentrum.

Als particulier initiatief van de vriendengroep “De Afsluiters” in Holten is het idee ontstaan om bij de Canadese Begraafplaats in Holten een informatiecentrum te realiseren voor bezoekers aan de begraafplaats, met als doelstelling de gedachte aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden. De reden om dit nu te doen is volgens de heren Albert Boode en GertJan van’t Holt, dat de mensen die het nu nog kunnen navertellen er straks niet meer zullen zijn. De bouw verloopt voorspoedig, begin september hoopt het stichtingsbestuur het Informatiecentrum te kunnen openen.

Vredehof, in Enschede voortgekomen uit de coöperatieve gedachte, is geworteld in een groot deel van Twente en Salland. Zij heeft vestigingen in Enschede, Losser, Haaksbergen, Eibergen, Neede, Almelo, Rijssen, Enter, Holten en Bathmen. De uitvaartorganisatie kent een lange traditie van aandacht en werkelijke betrokkenheid, van zorg die verder gaat. Maar ook een traditie van vernieuwen. Vredehof Uitvaartverzorging B.V. heeft met vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen in Nederland cont(r)acten voor het uitvoeren van uitvaarten. De organisatie is er voor alle gezindten, is vertrouwd met alle rituelen en gebruiken en schept tegelijkertijd ruimte voor nieuwe vormen. Vrijwel de gehele dienstverlening wordt met eigen mensen en middelen uitgevoerd. Vredehof is daardoor nauwelijks afhankelijk van derden en dat geeft zekerheid, ondersteund door het Keurmerk Uitvaartzorg.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.