Sterre Mooiweer Nederlands Kampioen Jeugd 200 rug.

0

HOLTEN – Afgelopen weekend vonden in het 50-meterbad in Eindhoven de Open Nederlandse Kampioenschappen Lange Baan zwemmen plaats voor de Jeugd en Senioren.

De Holtense zwemsters Laura v.d. Neut en Sterre Mooiweer van zwemvereniging ZPC De Hof waren hier vertegenwoordigd tezamen met trainster Ivonne Traanman .

Voor de 14-jarige Sterre Mooiweer werd het een bijzonder succesvol toernooi. Zij werd in een prachtig gezwommen race overtuigend Nederlands Jeugdkampioen op de 200 meter rugslag. Zij had zich daarmee tevens geplaatst voor de A-Finale en zwom daar later op de dag naar een bronzen medaille all-in (Jeugd en Senioren). Ook op de 100 meter rugslag deed zij van zich spreken. In de Jeugdfinale werd zij tweede van Nederland met een minimaal verschil van 0.17 seconde met de nummer 1 en mocht later op de dag wederom in de A-Finale starten. Op zowel de 200 rug (2.20.09) als de 100 rug (1.06.13) maakte zij in Eindhoven veel indruk met haar nieuwe persoonlijke records. Beide tijden waren bovendien goed voor Overijsselse Jaargangrecords. Op de 100 rug verbeterde zij het stokoude Overijsselse Jaargangrecord uit 1979 van Monique Kroeze (De Mors Rijssen) en op de 200 rug haalde zij ruim 4 seconden van haar eigen Jaargangrecord af. Sterre kwam daarnaast nog aan de start op de 50 rug, 100 vrij en 200 wisselslag.

Ook Laura van der Neut (1997) had een limiet gezwommen voor deze Nederlandse Kampioenschappen op de 50 meter vrije slag. In Eindhoven kon zij haar persoonlijke record niet verbeteren, maar het mogen starten op een NK is al een prestatie op zich.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.