Sterre en Laura pakken Overijsselse prijzen

0

HOLTEN – Tijdens de afgelopen Overijsselse Sprint- en Winterkampioenschappen in Hengelo hebben de Holtense zwemsters Sterre Mooiweer en Laura van der Neut flink wat prijzen mee naar Holten genomen.
Beiden meiden zwemmen voor ZPC De Hof in Goor.

Sterre Mooiweer grossierde in Overijsselse titels. Op alle gezwommen 7 afstanden (50 meter rugslag, vlinderslag en vrije slag en 100 meter rugslag, vrije slag, vlinderslag en wisselslag) was zij niet te kloppen en greep zij overtuigend de winst  in de jaargang 1998. Op de 50 en 100 meter vrije slag en rugslag was zij tevens de snelste van het hele Overijsselse deelnemersveld bij en pakte daarmee 4 all-in overwinningen.

Vorige maand boekte zij ook al succes tijdens de Swim Cup Amsterdam waar zij zich als enige Nederlandse Jeugdzwemster wist te plaatsen voor de seniorenfinale op de 100 en 200 meter rugslag. Een mooie prestatie gezien het sterke nationale en internationale deelnemersveld.
Laura van der Neut was ook bijzonder succesvol in Hengelo in de jaargang 1997 met maar liefst 6 podiumplaatsen. Zij zwom naar een knappe zilveren medaille 100 meter schoolslag en werd prima 3e op de 50 meter vrije slag en vlinderslag en 100 meter vrije slag, vlinderslag en wisselslag.
Laura en Sterre hadden beiden ook een belangrijk aandeel in het winnende dames estafetteteam dat er geen twijfel over liet wie de snelste Overijsselse ploeg was op de 4×50 meter vrije slag. Op de 4×50 meter wisselslag zwommen zij met het estafetteteam tenslotte nog naar een tweede plek.
Ook Naomi Klein mocht aantreden op het Overijssels Kampioenschap. Bij de meisjes uit 1999 zwom zij de 50 en 100 meter rugslag en vrije slag en haalde daarmee 2x een 4e plaats en 2x een 6e plaats.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer