voor Holten, door Holten

Sterke start tweede seizoenshelft Mintonette H1

HOLTEN – De start van de tweede seizoenshelft begon meteen met veel volleybal voor Mintonette heren 1. Het begon met een verplaatste uitwedstrijd op de maandag in Deurningen. Zonder grote verwachtingen tegen de nummer 5, behalve het spelen van een sportieve wedstrijd, vertrokken de heren maandagavond richting Deurningen. Na een geweldige wedstrijd waar twee teams aan elkaar gewaagd waren en de goede sfeer tussen de teams een positief gevoel achterliet, keerden onze heren huiswaarts met een prachtige 2-3 winst op zak.

Dinsdagavond werd weer volop getraind en waren de eerste twee dagen van de week al weer zeer sportief begonnen. Maar dat was nog niet genoeg voor deze week. Een thuisronde wachtte er ook nog op vrijdag, de heren moesten daar aantreden tegen een zeer jong studententeam, Harambee. De uitwedstrijd was geëindigd in een 3-2 verlies dus een gevoel van revanche heerste plus natuurlijk de nog niet weggeëbde adrenalinekick van maandagavond.

De Mintonette heren hadden een bliksemstart. De tegenstander hielp hier enigszins aan mee door veel ballen uit te slaan. Zonder enige problemen en met mooi samenspel werd de eerste set gewonnen met een ruime 25-12. De tweede set bood een hele andere aanblik. Harambee begon duidelijk ingespeeld te raken en ging beter aanvallen. Mintonette keek de eerste 20 punten tegen een achterstand aan maar kwam bij de stand van 21-21 eindelijk op gelijke hoogte. Daarna werd het spannend, elke keer kwamen de teams weer gelijk. Helaas trok Holten hier aan het kortste eind en ging de set met 27-29 naar de tegenstander.

Beide teams waren nu echt goed warm gespeeld en gaven elkaar in de derde set goed partij. Een constante gelijkstand tot de 22 punten. Daarna won de ervaring het van de jeugd: eindstand 25-21. In de vierde set leek het nog even uit te draaien op een vijfde set want Mintonette keek het eerste deel tegen een achterstand aan van 3 à 4 punten. Daarna stelden ze orde op zaken en ging ook deze set met 25-22 naar Holten.

Voor het publiek was het een erg mooie wedstrijd om naar te kijken. Sportief gedrag, ontspannen maar fanatiek spelen en vechten voor elke punt.

WAARDEER JE DIT ARTIKEL?

Deel dit artikel dan met je vrienden!
Wanneer je actief deelt zul je dit bericht minder vaak zien!
close-link