Start gele Recyclezak

0

HOLTEN – Maandag 6 januari 2014 is de officiële start van de nieuwe gele Recyclezak. In die week krijgen alle huishoudens in Rijssen-Holten een pakketje in de bus met daarin een brief en de gele Recyclezakken. De oude oranjezakken mogen voorlopig ook nog gebruikt worden. Wethouder Jan Ligtenberg en Paul de Jong,  directeur Twence, geven op 6 januari om 11.00 uur de aftrap.

“Vanaf 6 januari wordt het voor inwoners makkelijker om te recyclen” zegt wethouder Jan Ligtenberg.  “Dan kan er niet alleen plastic in de gele Recyclezak, maar ook blik, melk- en sappakken en kleine elektrische apparaten.  Dat scheelt veel ruimte in de grijze container.  De inhoud van de recyclezak wordt na inzameling door Twence gesorteerd en later zoveel mogelijk hergebruikt als grondstof.”

In de week van 6 januari worden de nieuwe gele recyclezakken huis-aan-huis verspreid. De inzameling vindt op dezelfde wijze plaats als nu het geval is. Ook de oranje zakken kunnen nog gebruikt worden, daar kunnen dan eveneens plastics, blik, melk- en sappakken en kleine elektrische apparaten in. Het gewicht van een Recyclezak mag niet meer dan 5 kilo wegen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer