Sprinters ook in Holten

0

HOLTEN – De Nederlandse Spoorwegen zetten betere treinen in op het traject Apeldoorn-Enschede. Sinds 20 april rijden er Sprinters op deze lijn. Het gaat om de stoptreinen, die onder andere de stations Deventer-Colmschate, Deventer en Twello, Holten, Rijssen, Wierden etc. aandoen.

Met de komst van de Sprinters behoren de verouderde, oncomfortabele ‘hondenkop’-treinstellen tot het verleden. Het is de tweede lijn in Oost-Nederland waar deze treinen worden ingezet; ze rijden ook al tussen Zutphen en Nijmegen. Verder worden ze alleen in het westen gebruikt. Een groot voordeel van deze treinen is dat ze sneller kunnen optrekken en afremmen, en ze hebben meer deuren waardoor de stroom tijdesn in en uitstappen beter verloopt.

(foto’s H. Theijn)

De vernieuwing is een uitvloeisel van de frequentieverhoging in december vorig jaar. Volgens NS hoort daar beter materieel bij. De Sprinters zijn stiller en kunnen snel optrekken en afremmen, wat bij een stoptrein van belang is. Ze hebben meer deuren en zijn comfortabeler en ruimer. Bovendien zijn de ruimtes open waardoor de sociale veiligheid beter is, zo laat NS weten.

De reisinformatie wordt gegeven via een elektronisch omroepsysteem en door middel van een lichtkrant.

Sinds 2006 rijdt er een stoptrein van Apeldoorn naar Almelo. Vorig jaar werd die lijn doorgetrokken tot Enschede en werd de frequentie opgevoerd tot eens per half uur.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer