Snorrewindse Paardendagen spektakel

HOLTEN – Bij manege Snorrewind in Markelo staat alles in het teken van de Snorrewindse Paardendagen, een groot meerdaags landelijk buitenconcours voor pony’s en paarden.

Op zaterdag 6, zondag 7 en woensdag 10 augustus wordt gereden op het buitenterrein van de manege aan de Borkeldweg. Zaterdag is er vanaf 13.00 uur dressuur te zien door pony’s en paarden in de klassen B (Begin) en L (Licht), uitgeschreven door de KNHS. Op deze dag worden tevens F-proeven gereden. Dit zijn dressuurproeven die gereden worden door FNRS manegeruiters, waarbij ook tot een hoge moeilijkheidsgraad gestart kan worden. Ook wordt op zaterdag in de klassen B en L gesprongen. Daarnaast is er een impuls rubriek, waarbij zonder startkaart gesprongen kan worden over lagere hindernissen. Het is en mooie manier voor de wat minder ervaren ruiter en/of paard om zich te testen.

Zondag is voor het publiek de leukste dag. Dan wordt de hele dag dressuur gereden met paarden in de klassen B t/m Z2. De klasse Z2 is voor de vergevorderde combinatie. Ook wordt zondag in 2 klassieke parcoursen gesprongen in de klassen B (Begin) t/m ZZ. In het ZZ parcours (Zeer Zwaar) worden hindernissen gesprongen van 1.35 meter hoog en 1.45 meter breed! Er staan parcoursen opgesteld op zowel een zand- als grasbodem.

Op de woensdagmiddag en –avond worden dressuurproeven gereden door paardcombinaties in de klasse B tot en met de M2 (Midden). Er wordt deze dag ook door zowel ponyclubs als rijvereniging gereden in de afdelingsdressuur viertallen, waarbij met vier ruiters tegelijk geheel synchroon een proef gereden moet worden.

Op alle dagen zijn prijzen te winnen en is er op zaterdag en zondag een prijs voor beste “all round” combinatie. Publiek is vanzelfsprekend van harte welkom om tijdens de Snorrewindse Paardendagen een kijkje te komen nemen op onze terreinen en in het gezellige strodorp, dat direct aan de springringen ligt. Zowel entree als parkeren is alle dagen gratis.

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer