Snorrewindse Paardendagen

HOLTEN – De terreinen van Manege Snorrewind Markelo zullen op één, twee en vijf augustus weer het decor zijn voor de Snorrewindse Paardendagen. Tijdens dit paardenevenement zullen weer tal van ruiters op zowel pony’s als paarden hun kunnen in de dressuur en het springen laten zien.

Zaterdag één augustus zal er vanaf 13 uur gedressuurd worden door de paarden in de categorie B (Beginner)  t/m L2 (Licht) en wordt er gesprongen door zowel pony’s als paarden in de klassen Impuls, B en L. De zondag staat garant voor veel spring- en dressuurspektakel; er worden bij de paarden proeven gereden in de klasse B tot en met Z2 (Zwaar). In de Z2 klasse moeten ingewikkelde figuren aan de jury vertoond worden. In de springring wordt deze dag  gestreden in de klasse B t/m ZZ (Zeer Zwaar), waarbij gesprongen wordt over een hoogte van 1.35 meter.  Deze dag wordt er naast de gebruikelijke prijzen ook een extra prijs uitgereikt aan de beste allround combinatie. Tevens is het springen in de L en M(Midden) een selectiewedstrijd voor de Salland Cup 2015.   Tijdens CSI Salland (1 t/m 4 oktober in Marienheem) wordt ook dit jaar de finale van de Salland Cup verreden, een landelijke competitie voor ruiters in de klasse L & M springen. Een spannende competitie waarvan alleen de best presterende ruiters/amazones tijdens de voorselecties deel kunnen nemen aan de finale.

Woensdag 5 augustus komen de ponyruiters wederom aan bod, waarbij ’s morgens vanaf 9 uur de allerjongste en onervaren ruitertjes een Bixieproef met soms wat hulp kunnen rijden, wat erg leuk is om te bekijken. Ook starten er tegelijkertijd ponycombinaties in de B t/m Z2 dressuur. Deze dag worden er ook F-proeven gereden door lesklanten op paarden en pony’s  van Manege Snorrewind. De pony’s zullen ook springen in de klassen B t/m ZZ, waarbij tot hoogten van 1.30 meter door de grotere pony’s gesprongen kan worden. Maar ook de nog onervaren springruiter kan een parcoursje springen in de Impuls klasse, waarbij de hindernissen lager zijn en de regels minder streng. Deze ruitertjes hoeven nog geen officiële startkaart met de pony te hebben. Ook voor de beste allround ponyruiter is er op deze dag een extra prijs beschikbaar gesteld. Op deze woensdag zal vanaf 17 uur ook weer gereden worden door de paard-combinaties. Zij kunnen in de B t/m M2 klasse dressuur starten. Deze avond komen ook diverse pony en paarden viertallen in de ring. Een viertal rijdt met vier tegelijk een proef in één baan, waarbij de oefeningen synchroon uitgevoerd moeten worden, waarbij de jury kijkt naar afstanden tussen de paarden, het tegelijktijdig netjes uitvoeren van de figuren en het gereden zijn in het algemeen. Een mooi paardensportevenement op een gezellig en overzichtelijk terrein, waarbij toeschouwers van harte welkom zijn, om gezellig (gratis)  te komen kijken.

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer