Sneeuw tijdens familiedag bij gladheidbestrijder Nido

0

HOLTEN – Aebi Schmidt Nederland in Holten, moederbedrijf van o.a. het merk Nido, hield zaterdag 8 december open huis voor familieleden van medewerkers.

Waar menig organisator zijn hart vasthoudt bij temperaturen onder het nulpunt en sneeuwval, is het voor de feestcommissie van Nido natuurlijk koren op de molen.

Hier werden bezoekers juist extra nieuwsgierig, terwijl sneeuw en ijs bezoekers bij andere evenementen vaak doen besluiten lekker thuis te blijven. Het bedrijf is gespecialiseerd in professionele gladheidbestrijding. Wie het afgelopen weekend in de auto de weg op ging, heeft zonder twijfel sneeuwploegen en zoutstrooimachines van Nido aan het werk gezien.

Organisatoren van de familiedag zijn Gerard Kruiper en Hans Uildriks. Beide heren gaan na een dienstverband van respectievelijk 33 en 25 jaar met vroegpensioen. Samen namen zij het initiatief in plaats van de gebruikelijke receptie, die hen door Aebi Schmidt Nederland werd aangeboden, een familiedag te organiseren. “Zo heeft een veel grotere groep mensen er iets aan en kunnen we laten zien waar we met hart en ziel aan gewerkt hebben en wat we als bedrijf bereikt hebben de laatste decennia. Met enthousiasme steunde het management dit bijzondere initiatief. Voorwaarde: Kruiper en Uildriks zouden zelf de organisatie op zich nemen.

Dat hebben ze geweten.

Op de uitnodiging voor de familiedag, kwamen honderden aanmeldingen. 700 mensen zijn zaterdag verwelkomd en vermaakt met een demonstratie van machines van pak hem beet 40 jaar terug tot nu, en een rondleiding, door de fabriek. Voor de kinderen was er een luchtkussen en een quad parcours. Dit alles onder het genot van winterse hapjes en drankjes.

De reacties waren lovend. De initiatiefnemers waren trots en geëmotioneerd tegelijk. Het weer kon niet beter. Juist bij sneeuw en gladheid blijkt nog maar eens de relevantie van het werk van Aebi Schmidt Nederland: het ontwikkelen van steeds duurzamere machines voor gladheidbestrijding.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.