Smullend het molenseizoen in bij de Hegeman

0

DIJKERHOEK. Traditioneel begint de tweede zaterdag van mei het nieuwe molenseizoen. Dan wordt de landelijke Molen- en Gemalendag gehouden. In heel het land vinden extra activiteiten plaats .

Ook in Dijkerhoek worden deze 8e mei  de baanderdeuren van de molen weer open gezet. Dit gaat gepaard met de nodige feestelijkheden. Vanaf 10.00 uur kan de molen weer worden bezichtigd met deskundige uitleg van de molenaar of een vrijwilliger.

De entree is deze dag gratis! De molen is ook opgenomen in het netwerk van Rustpunten in Salland. Ideaal om tijdens een fietstocht even af te stappen in Dijkerhoek.

Tot eind september zal de molen van dinsdag t/m zaterdag geopend zijn van 10:00 tot 16:00 uur. Voor groepen zelfs buiten deze uren, op afspraak.

Zaterdag 8 mei dus de start van het seizoen.

Tussen 11:00 en 14:00 uur is er een rommelmarkt voor Dijkerhoekse schooljeugd. Zij hebben thuis de kasten leeggehaald om U de gelegenheid te geven om dat ene dingetje aan te schaffen dat U al zo lang zocht.

Ook laten de vrijwilligers van de molen U enkele traditionele ambachten zien, zoals touwdraaien en ‘riessebessems’ maken of figuurzagen met een motorzaag! Binnen tonen enkele plaatselijke kunstenaars hun producties.

Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd.  Van 11:00 tot 16:00 uur worden er heerlijke pannenkoeken gebakken. Ook kunt U zelfgemaakte jams en andere lekkernijen kopen.

Voor wie dat nog niet genoeg is biedt het winkeltje een keur aan meelproducten om thuis het smulfeest voort te zetten.

Een geweldige reden om op 8 mei de Diekerhookse Mölle “De Hegeman” te bezoeken.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.