Slimme Bandenpomp Op Kalfstermansweide

0

HOLTEN – Sinds 1 juli 2014 kunnen automobilisten in Holten makkelijk hun banden op de juiste spanning brengen. Op de parkeerplaats van Kalfermansweide staat de slimme Bandenpomp.

De slimme Bandenpomp is geplaatst door de Stichting Band op spanning en is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt volledig op zonne-energie. De slimme Bandenpomp is voor iedere automobilist, 24 uur per dag, gratis te gebruiken.

Uit onderzoek blijkt dat 2/3 van de mensen die de bestaande oppompapparatuur bij tankstations gebruikt, nog steeds met de verkeerde bandenspanning wegrijdt. Er zijn veel klachten over de kwaliteit en het betaalde gebruik van deze pompen. De slimme Bandenpomp is gratis te gebruiken en laat direct zien hoeveel euro je bespaart. Dat blijkt al snel € 21,50 per keer gebruik te zijn. Op kenteken kan de juiste bandenspanning worden opgevraagd. De Touch screen display helpt met juist instellen, geeft tijdens gebruik weer wat er gebeurt en toont na afloop direct de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot. De totale besparingen zijn zichtbaar op internet. De slimme Bandenpomp is gemaakt van duurzame materialen en werkt op zonne-energie. De slimme Bandenpomp is door iedere automobilist eenvoudig te gebruiken. Dit stimuleert dat automobilisten zelf (vaker) de spanning controleren.
De slimme Bandenpomp is de oplossing voor een hardnekkig probleem. In Nederland rijdt 63% van de auto’s met onderspanning. Dit resulteert in extra CO2-uitstoot, brandstofverbruik, bandenslijtage en een langere remweg. De slimme Bandenpomp is door Stichting Band op Spanning in eigen beheer bedacht, ontwikkeld en gerealiseerd als oplossing voor dit probleem.
Wethouder J. (Jan) Aanstoot: ”Het is een goed en doordacht concept, dat wij als gemeente graag faciliteren: beschikbaar voor alle inwoners en bezoekers van Rijssen-Holten, makkelijk bereikbaar door de centrale ligging van de pompen en gratis in gebruik. Vanuit onze visie Oog op de Toekomst is dit een prima ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid. Door het inzicht in wat het oplevert gaan hopelijk steeds meer mensen vaker gebruik maken van deze slimme Bandenpomp”.
N.B.: Voor meer informatie wordt verwezen naar de website van de Stichting Band op spanning:
http://www.bandopspanning.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer