Scrooge in Hoolt’n

0

HOLTEN – Toneelverenigingen COV, DAT en OCH zijn druk doende met de voorbereiding van een bijzondere productie: Scrooge in Hoolt’n. Het is een bewerking van het alom bekende boek A Christmas Carol van Charles Dickens. Het stuk wordt op 15, 16 en 17 december gespeeld in de Dorpskerk in Holten. Het wordt een hartverwarmende kerstvoorstelling in populair Holtens dialect dat voor iedereen te verstaan is.

Scrooge, de vrek die het hele kerstgedoe maar niets vindt, wordt in de nacht bezocht door zijn vroegere zakenpartner Jacob Marley. Deze kondigt de komst van 3 ‘kerstgeesten’ aan. Deze nemen Scrooge mee naar zijn verleden, heden en toekomst. Dit ultieme kerstverhaal wordt ondersteund door projectkoortje Kerstakkoord. Vanaf 19:45 uur zijn de kerstklanken te horen van H.M.V. en kinderkoor Mozaïek om al helemaal in de sfeer te komen. Ook is er dan al wat warms te drinken te verkrijgen. De voorstelling in de kerk begint om 20:30 uur. Na afloop is er een gratis consumptie en ‘meet and greet’ met de spelers. Scrooge is een verhaal voor jong en oud dat je echt in de kerststemming brengt. Toegang is 10 euro (inclusief drankje na afloop). Kaarten zijn verkrijgbaar via kulturhusholten.nl en aan de balie van het Kulturhus.

Scrooge is een toneelbewerking gebaseerd op het verhaal van Charles Dickens “A Christmas Carol” en werd vertaald door schrijver/columnist Gerrit Kraa en wordt hier nu in begrijpelijk Twents dialect uitgevoerd door de 3 gezamenlijke toneelverenigingen COV, DAT en OCH. Met muzikale ondersteuning van HMV en kinderkoor Mozaïk.

U wordt meegenomen naar het Engeland van 1843. De harteloze vrek Ebeneezer Scrooge wordt in de kerstnacht bezocht door de geest van zijn voormalig compagnon Jacob Marley, die al zeven jaar dood is en drie geesten die hem meenemen op een reis door de tijd.

Marley waarschuwt Scrooge dat hij zijn leven moet veranderen, omdat hijzelf moet boeten voor het feit dat hij tijdens zijn leven nooit om mensen gegeven heeft. Scrooge wordt op het hart gedrukt de waarschuwing serieus te nemen, omdat hem anders hetzelfde lot zal treffen. In de loop van de nacht wordt Scrooge door nog drie anderen geesten bezocht.

De geest van het verleden neemt hem mee terug naar gedeelten uit zijn tijd als jongen en zijn verdere jeugd. Door het zien van de fragmenten met zijn vriendinnetje Isabel en zijn werkgever de heer Fezziweg realiseert Scrooge zich dat hij veel dingen die van waarde waren heeft weggegooid.

De geest van het heden, neemt Scrooge mee naar het huis van zijn kantoorbediende Bob Cratchit en zijn gezin. Hoewel de familie arm is, en de jongste zoon kleine Tim (Tiny Tim) een kreupel jongetje blijkt te zijn zonder uitzicht op een lang leven, aanschouwt Scrooge een blije, kerst vierende familie.

De geest van de toekomst, confronteert Scrooge met zijn eigen dood en begrafenis. Scrooge schrikt hevig als hij zich realiseert dat absoluut niemand om hem geeft. Hij smeekt de geest om hem een laatste kans te geven om de echte kerstgedachte uit te dragen.

Als hij de volgende ochtend wakker wordt realiseert Scrooge zich dat hij nog steeds aan Marley’s lot kan ontsnappen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.