Heren 1 neemt vier punten mee naar huis

0

HOLTEN – Een doordeweekse wedstrijd dit keer voor heren 1, donderdagavond, de eerste dag in december. Tegenstander Vosta had de betere papieren en stond met twee punten meer, drie plaatsen hoger op de ranglijst.

De wedstrijd in de Pathmoshal begon voor de Holtenaren enigszins stroef, alsof ze nog niet beseften dat de wedstrijd al was begonnen. Er werd slordig gespeeld wat de Enschedese ploeg de kans bood om vrij gemakkelijk uit te lopen naar een voorsprong van drie en vervolgens zelfs vijf punten halverwege de set. Het lukte Mintonette wel om iets terug te komen om vervolgens de tegenstander weer weg te laten lopen. De ommekeer kwam rond punt 16. Opeens werd het spelletje van Vosta ontkracht door slim spel van Holten. Niet meer full force slaan maar meer gerichte ballen net over het blok bracht Mintonette langszij bij 20-20. Dit bracht Vosta dusdanig uit hun spel dat Holten vanaf dit punt de set overnam en won (21-25).
Vanaf het begin van de tweede set merkte je dat de teams op elkaar ingespeeld raakten. Er moest meer gevarieerd gespeeld worden waarbij keiharde smashes werden afgewisseld met korte balletje over het blok. Aan beide kanten van het net werd hard gevochten en liet men mooi spel zien. Toch was het wederom Vosta dat de eerste helft van de set domineerde en vrijwel constant de voorsprong had. Bij 17-17 nam Holten meer en meer het heft in eigen hand. Het was goed te zien dat als ze goed en consequent hun eigen spel bleven spelen, het betere team waren. Ook deze set trok Mintonette op het eind naar zich toe (22-25).

Niet gewend aan zo’n voorsprong werd enthousiast begonnen aan de derde set door de mannen uit Holten. Doordrongen van het feit dat er nog minstens één set gewonnen moest worden om de wedstrijd naar zich toe te halen, was er toch al een zekere tevredenheid te constateren. Set drie was vanaf het eerste begin in handen van Mintonette. Ze startten met een voorsprongen en deze gaven ze geen seconde meer uit handen. Het leek aan het eind nog even spannend te worden maar op het goede moment konden ze de concentratie herpakken en pakten ze ook deze set (19-25).
Euforisch, anders valt de stemming niet te beschrijven aan Holtense kant bij het begin van de laatste set; niet geconcentreerd en niet bij de les. De tegenstander maakte dankbaar gebruik van deze situatie door een voorsprong te nemen van vier punten. Een time out moest iedereen weer bij de les brengen. Dit werkte in eerste instantie prima want Holten nam daarna het voortouw en kreeg een voorsprong. Het leek een mooie 4-0 overwinning te gaan worden tot het eind van de laatste set. Ineens stapelden de fouten zich op en begon het gevecht tegen zichzelf. De tegenstander maakte hier dankbaar gebruik van en ging er met de setwinst vandoor (25-23). Een kleine smet op een verder goed gespeelde wedstrijd waarin hard gevochten is.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.