Schapen bij kasteel De Waerdenborch

HOLTEN – De komende zomerperiode zal op de Rijssenserberg de schaapskudde van Martin Wormmeester uit Goor lopen. De gemeente Rijssen-Holten heeft hiertoe besloten omdat op die manier de heide op een ecologische manier wordt beheerd en het toerisme een positieve impuls krijgt. Overdag zal de schaapskudde worden gehoed door de herder met zijn honden. Dat levert vaak mooie plaatjes op.

Het heideveld op de Rijssenserberg is een gebied ter grootte van 40.000 vierkante meter. Omdat grassen en andere planten de heide dreigen te verdringen, is begrazing met schapen de enige mogelijkheid. Er ligt dus nogal wat “werk” voor de schapen. Om het terrein in korte tijd naar een acceptabel niveau te krijgen, zal het aantal schapen dat er graast in de loop van de weken naar behoefte worden uitgebreid.

De schapen van Martin Wormmeester zijn binnenkort ook te zien op het terrein van het oude kasteel De Waerdenborgh in Holten. Hier vindt normaal terreinonderhoud plaats en wordt niet gehoed met een herder. Om die reden zullen de schapen op dit terrein binnen netten het graaswerk verrichten.

Kijk voor meer informatie over de schaapskudde op http://www.hofschaap.nl

Reacties zijn gesloten.