“Sallandse Heuvelrug beter beschermd”

0

SALLAND – D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven is blij dat vanaf 18 juni tientallen natuurgebieden beter beschermd worden.

Tot deze natuurgebieden behoort ook de Sallandse Heuvelrug tussen Hellendoorn en Holten.

De Kamer nam in januari een voorstel van Van Veldhoven aan, waardoor deze natuurgebieden voor de zomer moeten worden aangewezen. Van Veldhoven: “Planten en dieren in deze mooie gebieden worden nu beter beschermd en we geven de lokale economie een zetje.”

Recreatie, gezondheid en banen

Het aanwijzen van nieuwe natuurgebieden werd lange tijd vertraagd door opeenvolgende kabinetten. Van Veldhoven is blij dat hieraan nu een einde is gekomen. “Natuur is niet alleen mooi, het is ook van onschatbare waarde. Het zorgt voor recreatie, gezondheid en banen. We moeten natuurbescherming niet voor ons uitschuiven, maar aanpakken” aldus het D66-Kamerlid.

Investeren

Door het voorstel van Van Veldhoven wordt de Sallandse Heuvelrug officieel aangewezen als Natura2000-gebied, een onderdeel van het Europees netwerk van beschermde natuurgebieden. D66-Raadslid Henk Daggert uit Hellendoorn: “”De Sallandse heuvelrug verdient niet alleen extra bescherming door haar unieke flora en fauna. Ook de lokale economie in Salland en Twente hebben baat bij dit prachtige gebied. Daarom is het goed dat we investeren in toegankelijkheid voor de recreant.”

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.