Salland moet meer over de grens kijken

HOLTEN – Directeur Hein te Riele van het Sallands Bureau voor Toerisme vindt dat recreatie-ondernemers uit Salland meer over de eigen grenzen moet kijken en meer moeten profiteren van toeristische activiteiten aan de andere kant van de Sallandse Heuvelrug, met name in de ‘Twentse gemeente Hellendoorn’.

Te Riele, die eveneens directeur van de VVV-Deventer is, heeft geen goed woord over voor het feit dat deze gemeente haar plaatselijke triatlon met 12.000 euro subsidieert. "In Holten, vijftien kilometer verderop, wordt al een enorme triatlon georganiseerd. Als je dan in eigen stad een nieuw sportevenement wil hebben, doe het dan met mountainbiken of zo."

Te Riele zei gistermiddag tijdens de officiële opening van het fietsroutenetwerk Salland, een tamelijk fijnmazig net van goed gemarkeerde fietspaden tussen de IJssel en de Sallandse Heuvelrug, dat hij de fiets centraal wil zetten in de branche. De afgelopen maanden plaatste een aannemer in Salland tweeduizend borden met plattegronden en bermpalen op de kruisingen van vierhonderd kilometer fietspaden en voor fietsers prettig berijdbare wegen.

Inclusief andere verbeteringen in wegen en voorzieningen kostte dit project 2,2 miljoen euro, voor een belangrijk deel gesubsidieerd door de Europese Unie. Er wordt druk gebruik van gemaakt en van de routekaarten zijn er inmiddels al zo’n vijftienduizend verkocht. ,,Ons routenetwerk voert de fietser langs de mooiste plekken van Salland en plaatsen om te eten en drinken. Daarmee onderscheidt het zich van de ANWB-borden die je over de utiliteitswegen voeren, over de kortste routes”, prees gedeputeerde Carry Abbenhues. Het fietsroutenetwerk is zo aantrekkelijk, dat de regio er meer mee moet doen", vond Te Riele.

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.