Rondje Holterberg

0

HOLTEN – Het sneeuwt, het sneeuwt en het sneeuwt.

Na de hevige sneeuwval gisteravond naar bed gegaan met het gevoel van; morgen beslist even  wandelen met eega en de hondjes door de sneeuw.

En wat is er mooier dan een Holterberg bedekt met een pak van dat witte goud. Het is de hemel op aarde.

Zo gezegd, zo gedaan. Na een feestelijk ontbijt vanochtend de wandellaarzen aan en er op uitgetrokken. Deze keer maar niet eens beginnen in de Beukenlaan, maar de Toeristenweg op en dan bij de eerste dennen erin.

Mooi, heel mooi is het als de takken gaan hangen vanwege de hoeveelheid sneeuw. De bomen lijken zich bijna te buigen voor de wandelaars die er onder door lopen. Prachtig om te zien en natuurlijk een aantal daarvan snel op de gevoelige plaat vastleggen.
Het is 10.30 uur, en de sneeuw is niet meer maagdelijk. Anderen zijn ons al voor geweest en hun voetstappen leiden ons de berg op.

Na en tijdje gewandeld te hebben moet je bijna gokken waar je bent. Alles is bedekt en de bordjes bijna onleesbaar geworden. Uiteindelijk bij de dagcamping uitgekomen en verder getrokken in oostelijke richting. Het wordt inmiddels drukker en de eerste langlaufers kondigden zich aan. De een wat gemakkelijker lopend dan de ander.

Uiteindelijk aangekomen bij de Canadese begraafplaats en daar komen we de eerste slee achter de auto tegen. Een collega zie ik op de laatste van drie sleeen zich krampachtig vasthouden, maar ze schreeuwde nog na dat de laatste wel de moeilijkste was. Even verderop kom ik een buurman, hard aan het lopen, tegen.

Ik vraag hem; moet je niet op de latten? Zijn antwoord klonk resoluut. Ik ben al aardig lang aan het laufen antwoord hij. We schieten in de lach en lopen verder richting camping Veneklaas. Een groepje jongeren uit Holten staat te wachten op de latten. Ze zijn met vijftien personen en hebben dertig latten nodig. Het kan nog wel even duren. Alle latten, jarenlang op de zolder bewaard, zijn allemaal verhuurd.

Over het Groenewegje weer naar huis, nog een paar foto’s gemaakt en toen lekker thuis aan de warme chocomel……

Klik hier voor de foto’s

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer