Romantiek is verdwenen uit werk campingbaas

0

HOLTEN – Volgens Robbert Veneklaas is het beheren van een camping niet zo idyllisch als wordt gedacht. "Ik zie wel eens programma’s, zoals ‘Ik vertrek’. Het lijkt mensen heel leuk om dan een camping te beginnen, maar het is hard werken. Ik werk bijvoorbeeld zeven dagen per week."

Veneklaas runt met zijn vader, moeder en vrouw camping De Holterberg in Holten. De Holterberg heeft 250 plaatsen. "Je moet logboeken bijhouden en er zijn veel regels. Dit is de bedrijfstak met de meeste regelgeving, want we hebben met alle terreinen te maken. Zo hebben wij een chlooropslag voor ons zwembad en daardoor hebben we te maken met dezelfde regels als een chemisch bedrijf. Het is niet meer zo romantisch, je runt een bedrijf."

Een campingbaas moet behoorlijk bikkelen. "Maar ik vind het nog heel leuk om te doen. Ik ben nu 28 jaar en toen ik vier was, wilde ik al de camping overnemen. Het is een hobby, een roeping. We gaan er volledig voor, want dit is zeker geen 9 tot 5 baan. Ik moet altijd bereikbaar zijn. Het is niet zo dat wij op vrijdagavond ‘toedeledokie’ zeggen en weekend hebben."

De tijd dat een camping niet meer was dan een kortgeknipt grasveld en simpel toiletgebouw is volgens Veneklaas voorbij. "Mensen zijn veeleisender geworden. De gasten willen draadloos internet en iedereen wil een eigen afvoer. Je móet als campingbaas met je tijd mee, anders moet je iets anders gaan doen. Met de komst van internet vergelijken kampeerders de campings. Stilstand is achteruitgang in deze branche. Zo laten wij een nieuwe receptie neerzetten. Er was niets mis met de vorige, maar werd een beetje oubollig."

Verder moet er genoeg te doen zijn op een camping. "We hebben een zwembad en ook een horecagedeelte. Dat doen we zelf. We zijn niet zo groot dat we daar personeel voor hebben."

Op zaterdag 11 en zondag 12 april houdt De Holterberg open huis. De camping doet mee met de actie ‘Yes, we camp’, een initiatief van ANWB, Recron, BOVAG en Kampeer en Caravan Industrie. In totaal 190 campings doen mee met deze open dagen. Veneklaas: "Iedereen is welkom, de koffie staat klaar. Gastvriendelijkheid staat nog steeds hoog in het vaandel."

(bron de ondernemer)

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer