Onderzoek geluidsproblemen gymzalen

0

HOLTEN – Brieven van de directie en gymleraren van scholengemeenschap De Waerdenborch uit Holten over de geluidsproblemen in de gymzalen hebben er voor gezorgd dat de gemeente Rijssen-Holten alle gemeentelijke gymzalen laat onderzoeken.
De gemeenteraad van Rijssen-Holten liet in november weten dit onderzoek ook belangrijk te vinden. Teensma Industriële Geluidsbeheersing zal in beeld brengen hoe erg de overlast daadwerkelijk is en wat de oplossingen zijn.

Vooral de nagalm van geluid in de zalen is een probleem. Hierdoor klinkt bijvoorbeeld een schreeuw in sommige zalen secondenlang door. Gymleraren kunnen door deze nagalm beschadigingen aan hun gehoor oplopen en bovendien zijn de leraren slecht te verstaan voor de leerlingen. Op De Waerdenborch gebruiken de leraren al enige tijd oordoppen om gehoorbeschadiging te voorkomen.

Ook de nagalm in zwembad De Koerbelt in Rijssen wordt onderzocht. De kosten van dit onderzoek, in totaal 8500 euro, komen voor rekening van de gemeente.

Ook scholen die zelf gymzalen in beheer hebben kunnen meeliften met dit onderzoek. Wel betalen deze scholen de helft van de onderzoekskosten. Dit zijn bijvoorbeeld De Waerdenborch in Holten en Reggesteyn in Rijssen.

Overigens voldoen de gymzalen in de gemeente aan de wettelijke normen, maar desondanks galmt het geluid wel te lang na. Teensma zal kijken wat bouwkundig mogelijk is om de geluidsoverlast te verminderen. Mochten de klachten na het onderzoek niet zijn verholpen, dan volgt een Arbo-onderzoe

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer