Rob Steegink maakt ijzersterk debuut

0

Rob Steegink uit Holten heeft afgelopen zaterdag een ijzersterk debuut gemaakt op de hele triatlon in Almere.

Het was zijn allereerste hele triatlon die over de afstanden gaat van 3.8 km zwemmen 180 km fietsen en 42.2 km lopen. Hij kwam als 18de uit het water in een tijd van 53 minuten. Na snel op de fiets te zijn gesprongen wachten hem 180 km door de dodelijk saaie polders. Maar met een gemiddelde van 37 km/u snelde de 23 jarige Steegink naar de wissel voor het lopen.

Na de tweede wissel begon Rob Steegink als 21ste aan de afsluitende marathon. Er moesten 3 ronden gelopen worden van 14 km.

Rob Steegink “Het eerste rondje ging eigenlijk verrassend goed ik liep op dat moment ongeveer 16 km/u. Daarna begon het echt heel erg zwaar te worden en de laatste 5 km waren echt een hel. Ik moest elke keer een stukje wandelen maar mocht dat niet langer dan 20 seconden van mijn coach die op de dijk mee fietste”. De eindtijd van Steegink kwam uit op 9 uur 29 minuten en 30 seconden.

In het internationale eindklassement werd Rob 25ste en 17de Nederlander. Als het herstel goed gaat zal Steegink ook nog in actie komen op de halve triatlon van Deventer op 16 september. “Na die wedstrijd ga ik op jacht naar sponsoren voor de komende jaren. Ik zit nu nog zonder officiële hoofdsponsoren maar als ik verder wil op dit niveau heb ik sponsoren nodig en na zaterdag hoop ik dat het een stukje makkelijker gaat worden”.

Bron: http://www.upc-hollandtriathlon .nl/

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.