voor Holten, door Holten

Rijssen-Holten loopt 5,3 miljoen mis

0

HOLTEN – De gemeente Rijssen-Holten loopt 5,3 miljoen euro aan inkomsten mis. De gemeente bouwt de komende elf jaar 1700 woningen.

Dat zijn er 1000 minder dan gepland. De benodigde grond is al gekocht. Doordat er minder huizen worden gebouwd, verdient Rijssen-Holten de aankoop niet terug.

Na deze tegenvaller is er nog 2,1 miljoen euro in de spaarpot. Aangezien de gemeente minimaal 3,5 miljoen op de bank moet hebben staan, moet dat bedrag snel worden aangevuld. Op welke manier dat gebeurt is nog onbekend. Burgemeester Koelewijn: "Wellicht kunnen we een meevaller op de jaarrekening gebruiken." Ook kan dit betekenen dat bepaalde plannen niet doorgaan. Een ander potje is na deze tegenvaller helemaal leeg, terwijl daar 1,5 miljoen in moet zitten.

Uit nieuwe berekeningen blijkt dat Rijssen-Holten minder nieuwe huizen nodig heeft. De komende jaren heeft Twente een vertrekoverschot en worden minder kinderen geboren. Volgens de provincie heeft Rijsen-Holten tot 2020 genoeg aan 380 nieuwe huizen. Mocht Overijssel hieraan vasthouden, dan wacht de gemeente nóg een fikse financiële tegenvaller. Koelewijn: "Wethouder Van Dalen heeft stevig bepleit dat we 1700 woningen nodig hebben. Als gedeputeerde staten niet luisteren, beginnen we een stevige lobby naar provinciale staten. Die beslissen uiteindelijk. We zijn het absoluut oneens met gedeputeerde staten.”
(bron Stentor)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.