Rebekka Assink in Sallandse finale voorleeswedstrijd

0

HOLTEN – Op donderdagavond 17 maart doet Rebekka Assink uit Holten mee aan de halve finale van het voorleeskampioenschap.

De wedstrijd vindt plaats in het Capellenborgtheater in Wijhe. Er doen in totaal acht voorleeskampioenen mee uit de gemeenten Deventer, Raalte, Rijssen-Holten, Hellendoorn en Olst-Wijhe. De voorleeskampioenen zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen. Tijdens de voorronden, die plaatsvonden op de scholen, kwamen zij als beste voorlezer van hun school uit de bus. Vervolgens werden ze kampioen van hun eigen woonplaats. Nu treden deze acht kampioenen voor het voetlicht in de strijd om het regiokampioenschap.

Zij lezen fragmenten voor uit boeken van bekende jeugdboekenschrijvers als Caja Cazemier, Mirjam Mous en Francine Oomen.
Net als in voorgaande jaren zal de jury het weer moeilijk krijgen. Juryleden Matthijs Oppenhuizen, verslaggever bij Stentor/Sallands Dagblad, Elly Bruger van Boekhandel Bruna en Annemarie van Essen van de Overijsselse Bibliotheek Dienst zullen letten op stemgebruik, tempo en contact met het publiek.

Natuurlijk is er bij de wedstrijd ook publiek aanwezig. De deelnemers mogen elk vijftien supporters uitnodigen om zich in Wijhe luidkeels te laten toejuichen. Ook mogen de scholen een yell bedenken om hun favoriet aan te moedigen.
Lars Henning en Hennie Fiet, bekend van o.a. de Raaltense tv-serie ‘Hotel Paparazzi’ presenteren de avond.

De twee voorlezers die deze halve finale winnen gaan door naar de finale van het voorleeskampioenschap van de provincie Overijssel, deze wordt gehouden op woensdag 20 april in het Carrousel te Ommen. De Overijsselse kampioen die hieruit komt gaat naar de landelijke finale op woensdag 25 mei in muziekcentrum Vredenburg, locatie De Rode Hoed te Utrecht.

De organisatie van de halve finale is in handen van de openbare bibliotheken uit de deelnemende gemeenten.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.