Rappen en jumpen bij playbackshow

0

Zang, rap en zelfs dans, de playbackshow van de Keunefeesten heeft het donderdag allemaal. Vier deelnemers van de Haarschool vertellen over de nummers die ze playbacken en waarom ze meedoen.

Bas Bloemendal (7), Wouter Lammers (8) en Jan Ulfman (8) rappen samen het nummer ‘Een beetje verliefd’ van Yes-R en daarbij jumpen ze ook nog eens. Een hele choreografie hebben ze bij het nummer gemaakt. “In het begin rapt Wouter en staan wij achter te jumpen, bij het stukje ‘Ik ben een beetje verliefd’ gaan wij naar voren om te rappen en staat Wouter achter te jumpen”, legt Jan uit.

Bas heeft er zin in, maar hij is ook best een beetje zenuwachtig. “De kinderen uit groep 8 komen niet, die zijn te oud, het gaat tot groep vijf, maar er staan straks wel driehonderd kinderen”, zegt hij.

Bij "Lees verder" o.a. de deelnemerslijst…

Wouter is niet zo bang dat hij wat vergeet. “Ik ken het liedje helemaal uit mijn hoofd, ik luister het elke dag. En als ik toch wat vergeet, dan kijk ik gewoon naar de anderen wat ik moet”, zegt hij. Jan durft best met z’n drieën op het podium te gaan staan, maar alleen had hij het niet gedaan. Want als het dan mis gaat, ja, dan sta je daar mooi in je eentje.

Alledrie vinden ze vooral het rappen erg leuk, al is het misschien bepaald niet makkelijk om rap te playbacken. Alledrie hebben ze er vertrouwen in dat het goed komt: nog één keer oefenen en dan zit het nummer er wel in.

Kaya Willighagen (6) gaat straks wel helemaal alleen op dat podium in de tent staan. En och, ze is best een beetje zenuwachtig, maar ze heeft er vooral veel zin in. Kaya playbackt het nummer Caribean Night van Chipz! Helemaal in haar eentje. “Ik wilde graag alleen meedoen”, legt ze uit.

En Kaya playbackt niet alleen, ook het hele dansje dat bij het nummer hoort, zal ze laten zien. Hoewel ze er wel zelf het een en ander in heeft aangepast. “Sommige dingen vond ik niet leuk, dus die heb ik veranderd”, vertelt Kaya.

Ze koos voor Caribean Night omdat ze dat een heel mooi liedje vindt. Ze heeft nog niet zo heel veel geoefend, maar Kaya heeft er vertrouwen in dat het wel goed gaat donderdag. En zo niet? “Dan ren ik gewoon heel hard weg”, lacht ze.

De playbackshow voor kinderen uit de groepen drie tot en met vijf van de basisscholen begint om 14.45 uur. Tussen de verschillende optredens door is een pauze. De entree is uiteraard gratis. 

Deelnemers Playbackshow:

1. Wie heb ik aan de lijn?
    Mariël
    De   Bosschool                                  

2.  He Jabbe Dabbe Doe
    Alana Mijerman, Loes Steunenberg en Anne Rechterschot
    Dijkerhoek 

3. Mijn vader is een Tovenaar – Ti ta Tovenaar
    Elin Jongman
    De Regenboog

4. Caribean Night
    Kaya Willighagen
    De Haarschool

5.  Chi Chi Wah
    Leonie Bannink en Daniek Brands
    De Holterenk 

-= Pauze =-

6. De brugsmurf blouse
    Femke, Frederieke, Femke en Jessica
    De  Bosschool

7.  Cowboy Girls
    Rianne, Wendy, Isabel
    De Holterenk

8.  Een beetje verliefd
    Wouter Lammers, Bas Bloemendal en Jan Ulfman
    De  Haarschool  

9.  Funny fun
    Jony Meijerman
    Dijkerhoek

10.  Chi Chi Wah
    Sanne Schuttert en Brit Kaaijk
    De Regenboog

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer